Porsche deschide la Timișoara al doilea centru de cercetare-dezvoltare din România

Porsche deschide la Timișoara al doilea centru de cercetare-dezvoltare din România
scris 15 iun 2021

 

Porsche Engineering, subsidiară a constructorului de automobile Porsche AG, a anunțat oficial că deschide un al doilea centru tehnologic în România, la Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News

Porsche Engineering își extinde rețeaua de centre de inovare pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului. Noul birou extinde și completează competențele digitale ale centrului din Cluj-Napoca, fondat în 2016, unde peste 250 de angajați lucrează deja la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România sunt o poveste de mare succes. Creșterea constantă - susținută de specialiștii în dezvoltare de funcții și software cu înaltă calificare din Cluj-Napoca - ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua prezență în România”, a declarat Dirk Lappe, Chief Technology Officer al Porsche Engineering. „Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în vibranta Timișoară”, a mai spus Lappe.

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo. Porsche Engineering va angaja într-o primă instanță experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Activitatea se va concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizată (HAD), învățare automată, managementul virtual al energiei și caroserie și habitaclu inteligente.

„La Porsche Engineering România, combinăm cele mai noi tehnologii de la dezvoltarea de software și funcții cu expertiza auto - pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România. „Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci importante, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărindu-ne ideile, de la concept până la lansarea pe piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras specialiști talentați către organizația noastră.”

Primarul Dominic Fritz a făcut și el anunțul deschiderii noului centru, în orașul pe care îl administrează.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

„După ce compania Dräxlmaier a anunțat că orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare. În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive”, a anunțat primarul.

 Centrul din Timișoara va servi ca un nou pilon în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care se întinde din Germania și Republica Cehă până pe circuitul de teste de la Nardò  și din Italia până în Shanghai, în China. Apropierea de universitățile de primă clasă joacă un rol vital în strategia internațională de inovare. Cu mai multe universități tehnice, Timișoara oferă oportunități atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și al dezvoltării. „Plănuim să colaborăm cu Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Vest pentru proiecte comune din zona academică”, spune Mihailovici.

Porsche Engineering Group GmbH este un partener tehnologic internațional pentru industria auto. Subsidiară a Dr. Ing. hc F. Porsche AG dezvoltă vehiculele inteligente și conectate ale viitorului pentru clienții săi – proiectând inclusiv funcții și software. Aproximativ 1.500 de ingineri și dezvoltatori de software sunt dedicați celor mai noi tehnologii, cum ar fi funcțiile de conducere extrem de automatizată, e-mobilitate și sistemele de înaltă tensiune, conectivitate și inteligență artificială. Ei continuă tradiția biroului de design al lui Ferdinand Porsche, fondat în 1931, și dezvoltă tehnologiile digitale ale vehiculelor de mâine. Procedând astfel, ei combină expertiza aprofundată în domeniul auto, cu expertiza digitală și software.

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, este o subsidiară deținută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH și este complet integrată în rețeaua globală a Porsche Engineering.

Recent, compania a anunțat că pregătește noi angajări în acest an în România și vrea să readucă programatorii la birou.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche engineering
timișoara