OceanGate își suspendă explorările și operațiunile comerciale în urma imploziei submersibilului Titan

OceanGate își suspendă explorările și operațiunile comerciale în urma imploziei submersibilului Titan
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Compania americană OceanGate, care exploata submersibilul Titan, care a făcut implozie cu cinci persoane la bord în apropiere de epava Titanicului, anunță într-un mesaj postat pe site, că și-a ”suspendat explorările și operațiunile comerciale”, relatează AFP.

Titan, un mic submersibil, cu o lungime de aproximativ 6,5 metri, a plecat la 18 iunie să observe celebra epavă și urma să iasă la suprafață peste șapte ore, însă s-a pierdut contactul cu acesta la mai puțin de două ore de la plecare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Dacia Spring va avea „o versiune complet nouă” și se va lansa în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Dacia Spring va avea „o versiune complet nouă” și se va lansa în Marea Britanie
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

O vastă operațiune de salvare - foarte mediatizată - a fost angajată în vederea căutării pasagerilor.

Echipe au descoperit până la urmă că aparatul a făcut implozie la scurt timp după plonjare, iar cei cinci bărbați de la bord, inclusiv patronul OceanGate, Stockton Rush, au murit pe loc.

Fragmente ale submersibilului, găsite pe fundul oceanului, la o adâncime de aproape 4.000 de metri, au fost aduse pe uscat pentru a fi analizate.

Mai multe anchete au fost deschise atât în Canada, cât și în Statele Unite, cu scopul de a stabili cauzele imploziei.

Imediat după dispariția aparatului, critici s-au concentrat asupra întreprinderii OceanGate, suspectată de neglijență.

Potrivit unor documente judiciare din 2018, un fost conducător al companiei, David Lochridge, declara că a fost concediat după și-a exprimat o serie de îndoieli cu privire la siguranța submersibilului.

Potrivit lui David Lochridge, hubloul aparatului nu era conceput să reziste unei presiuni la 4.000 de metri adâncime, ceea ce punea pasagerii în pericol.

William Kohnen, un inginer care conduce un Comitet american cu privire la submersibile locuite din care fac parte întreprinderi și cercetărori, declara la BBC că grupul său și-a prezentat îngrijorările cu privire la Titan, dezvoltat de către OceanGate.

VIDEO Stellantis a prezentat prima din cele patru noi platforme electrice, cu o arhitectură de numai 400 de volți CITEȘTE ȘI VIDEO Stellantis a prezentat prima din cele patru noi platforme electrice, cu o arhitectură de numai 400 de volți

Cofondatorul OceanGate Guillermo Söhnlein dădea asigurări, la sfârșitul lui iunie, că securitatea era un ”element-cheie” al culturii întreprinderii.

Pasagerii Titan au plătit cu 250.000 de dolari locul pentru a pleca într-o expediție către ceea ce a mai rămas din pachebotul de lux Titanic, una dintre cele mai mari catastrofe maritime ale secolului al XX-lea, soldată cu aproape 1.500 de morți.

viewscnt
Afla mai multe despre
oceangate
submersibil