Nissan va produce în China vehicule electrice pentru compania Dongfeng Motor

Nissan va produce în China vehicule electrice pentru compania Dongfeng Motor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2024

Nissan Motor va produce în China, până la finalul anului, vehicule electrice (EV) pentru compania Dongfeng Motor, la fabrica sa din Wuhan, a anunțat publicația niponă Nikkei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ca și alte companii din Japonia, Nissan nu reușește să stopeze declinul vânzărilor în China, cea mai mare piață auto din lume, scrie Agerpres.

Lidl schimbă CEO-ul în România CITEȘTE ȘI Lidl schimbă CEO-ul în România

Producând vehicule electrice pentru Dongfeng, Nissan are ca obiectiv majorarea ratei de operare a uzinei, a cărei producție este în declin, pe fondul scăderii vânzărilor, susține Nikkei.

Un purtător de cuvânt al Nissan nu a răspuns imediat solicitărilor de a face comentarii.

Săptămâna trecută, Nissan anunțase că a oprit producția de automobile la fabrica sa din Changzhou, China, producătorul auto nipon fiind afectat de războiul prețurilor și de creșterea popularității vehiculelor electrice produse de mărcile locale.

Unitatea din Changzhou, operată cu partenerul local al Nissan - Dongfeng Motor - producea SUV-ul Qashqai, având o capacitate de aproximativ 130.000 vehicule pe an, a informat un purtător de cuvânt al Nissan, care a dat asigurări că firma își menține angajamentul față de China.

Oficialul a precizat că în statul chinez capacitatea totală de producție a Nissan este de 1,6 milioane de vehicule, fabrica din Changzhou fiind responsabilă pentru 8% din producția companiei.

Prin societatea mixtă pe care o deține împreună cu Dongfeng, Nissan operează opt fabrici în China, dar și-a pierdut cota de piață în defavoarea firmelor locale care vând vehicule electrice la prețuri similare cu ale mașinilor alimentate cu motoare cu ardere internă.

Și producătorul auto nipon Mitsubishi Motors a decis anul trecut să renunțe la producția societății sale mixte din China. Mitsubishi este, de asemenea, partener al Nissan în alianța cu Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
dongfeng motor
china