Ministrul Transporturilor anunță reparații pe Transfăgărășan în această vară

Ministrul Transporturilor anunță reparații pe Transfăgărășan în această vară
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 15:51

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că urmează lucrări de reparații vara aceasta pe Transfăgărășan, dar fără să fie oprit traficul rutier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Asta e o chestiune care țin neapărat ca în această vară să fie făcută și anume lucrări pe Transfăgărășan, absolut necesare, cele de vară. (...) Cred că e un studiu de fezabilitate în execuție în acest moment pe Transfăgărășan", a declarat ministrul Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă.

ULTIMA ORĂ BNR a redus dobânda cheie, pentru prima oară după 2021 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR a redus dobânda cheie, pentru prima oară după 2021

Sorin Grindeanu a precizat că reparațiile ce urmează să fie efectuate nu vor însemna oprirea traficului pe Transfăgărășan, scrie Agerpres.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada Sibiu - Pitești.

Circulația rutieră pe Transfăgărășan a fost redeschisă începând cu 7 iunie, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș). Traficul rutier este permis doar pe timpul zilei, între orele 07,00 - 21,00, iar "în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță", au arătat recent cei de la DRDP Brașov.

Transfăgărășanul este în momentul de față și una dintre rutele pe care se poate ajunge la Sibiu, în condițiile în care începând de luni va fi închisă circulația rutieră pe DN7 Valea Oltului.

Turiștii pot circula pe Transfăgărășan între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac și cu telecabina, însă doar ziua și numai când condițiile meteo sunt favorabile transportului pe cablu.

viewscnt
Afla mai multe despre
transfăgărășan
ministrul transporturilor