VIDEO Încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș, construită la cererea lui Carol I după planurile unui arhitect francez

VIDEO Încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș, construită la cererea lui Carol I după planurile unui arhitect francez
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:42

CFR SA anunță că încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș, monument istoric. Lucrările vor fi realizate doar cu materiale și tehnici specifice, compatibile cu cele originale. Valoarea investiției este de peste 11 milioane de lei, fără TVA,, iar durata de execuție este de 2 ani.

Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că luni, 28 octombrie 2024, vor începe lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Lucrările de “Reparații, Reablitare și Restaurare a clădirii de călători din stația CF Curtea de Argeș” vor fi executate în baza contractului de proiectare și execuție, încheiat între SRCF Craiova și Asocierea SC EURAS SRL – SC ARHING SRL, precum și a contractului de supraveghere lucrări (dirigenție de șantier), încheiat cu Asocierea SC URSU CONSULTING SRL – SC MELPO EXPERT CONSULTING SRL.

Valoarea investiției este de 11.017.946,17 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri proprii ale CFR SA.

Durata de execuție a lucrărilor de reparații, reabilitare și restaurare este de 24 luni.

ANAF București vrea să angajeze inspectori, șoferi și electricieni CITEȘTE ȘI ANAF București vrea să angajeze inspectori, șoferi și electricieni

Principalele lucrări vizează: reparații și consolidare a structurii de rezistență; • restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal• înlocuire elemente degradate la șarpantă și refacere integrală a învelitoarei din tablă; reparații instalații electrice, termice și sanitare; reabilitare a instalației de stingere incendiu (hidranți interiori și exteriori, lucrări de suplimentare a rezervei de apă).

Compania precizează că lucrările se vor realiza doar cu materiale și tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizelor emise de Ministerul Culturii, Gara Regală din Curtea de Argeș fiind clădire arhitecturală declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice.

Gara a fost construită în mai puțin de un an, la cererea Regelui Carol I, după planurile arhitectului francez care a restaurat și Mănăstirea Curtea de Argeș. A fost dată în folosință în 1899.

În 2017, când sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost adus la Curtea de Argeș, clădirea gării a fost acoperită cu un mesh care reproducea fațada clădirii, pentru a masca gradul mare deteriorare.

VIDEO Actualitatea Argeșeană

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr sa
gara