Hyundai vrea să își crească vânzările cu 30% până în 2030, prin dublarea gamei de modele hibride

Hyundai vrea să își crească vânzările cu 30% până în 2030, prin dublarea gamei de modele hibride
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Constructorul auto sud-coreean Hyundai Motor și-a anunțat obiectivul de a vinde 5,55 milioane de vehicule în 2030, o creștere cu 30% comparativ cu 2023, pe măsură ce intenționează să își dubleze gama de modele hibride pentru a contracara încetinirea vânzărilor de automobile electrice, transmite Reuters.

Hyundai Motor, care împreună cu firma afiliată Kia Corp formează al treilea mare constructor auto mondial, a dezvăluit că are de gând să extindă gama de modele hibride din oferta sa până la 14 modele, de la șapte în prezent, anticipând o explozie a cererii pentru vehiculele hibride, în special în America de Nord. Hyundai Motor nu a oferit un orizont de timp pentru lansarea noilor modele, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO BYD lansează un nou model electric, care va ajunge în Europa la un preț accesibil CITEȘTE ȘI FOTO BYD lansează un nou model electric, care va ajunge în Europa la un preț accesibil
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La o întâlnire cu investitorii, producătorul sud-coreean a informat că își propune să ofere modele electrice cu o autonomie extinsă (EREV) în America de Nord și China și, de asemenea, are de gând să producă în regim de masă noi modele electrice cu o autonomie extinsă în acele regiuni până la finele lui 2026.

Hyundai a adăugat că are de gând să producă vehicule hibride la noua sa uzină de asamblare din statul american Georgia, alături de automobile electrice.

Pentru a-și atinge aceste obiective, Hyundai Motor vrea să își extindă capacitățile globale de producție, pentru a putea produce un număr suplimentar de un milion de unități pe an. În acest sens, în perioada 2024 - 2033, Hyundai Motor intenționează facă investiții totale de 120.500 miliarde woni (90,13 miliarde de dolari), pentru a susține punerea în aplicare a strategiei sale, o creștere de 10,1% față de planul de investiții în valoare de 109.400 miliarde woni al Hyundai pentru perioada 2023 - 2032.

Un accent special în noua strategie este pus pe vehiculele electrice, Hyundai intenționând să vândă două milioane de vehicule electrice până în 2030, adică 36% din vânzările sale totale. Din cele două milioane de vehicule electrice, producătorul sud-coreean intenționează să vândă 690.000 de unități în America de Nord și 467.000 de unități în Europa.

Pe partea de vehicule hibride, Hyundai Motor are de gând să își extindă semnificativ vânzările, obiectivul fiind comercializarea a 1,33 milioane de unități până în 2028. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
hibrid