Germanii de la ZF Friedrichshafen, prezenți în România, taie mii de locuri de muncă în Germania

Germanii de la ZF Friedrichshafen, prezenți în România, taie mii de locuri de muncă în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), va tăia până la 14.000 de locuri de muncă în Germania, în următorii patru ani.

Compania are în prezent aproximativ 54.000 de angajați în această țară, ceea ce înseamnă că unul din patru locuri de muncă ar putea fi eliminate până în 2028.

Urmărește-ne și pe Google News
Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La Centrul Tehnic din Timișoara, inginerii lucrează la dezvoltarea sistemelor de direcție și frânare, în primul rând pentru divizia Active Safety Technology. 

Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari.

În 2019,  ZF Friedrichshafen a preluat divizia auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări, din Timișoara, cu care colaborează de 11 ani, anunțată de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
zf friedrichshafen
beespeed automatizari timisoara
servicii inginerie
preluare
acord investitii si cooperare