FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa

FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 aug 2024

Uzina Tesla din Shanghai va porni producția unui nou Model Y care va oferi șapte locuri, potrivit mai multor surse media din China, care confirmă faptul că mașina se află în plin proces de omologare.

Tesla va produce și va vinde atât în China, cât și în Europa, o versiune a lui Model Y cu șapte locuri, începând de la sfârșitul acestui an. Primele mașini vor fi produse în luna octombrie, însă livrarea către dealeri va mai dura, având în vedere că este necesară completarea stocurilor înainte de startul vânzărilor. În Europa, unde a fost omologată deja această versiune de caroserie, vânzările ar putea începe doar anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Când se va circula cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când se va circula cu metroul spre Aeroportul Otopeni
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Tesla Model Y cu șapte locuri nu are diferențe majore față de caroseria cu 5 locuri, cu excepția celor două scaune suplimentare, diferența de greutate fiind de 45 de kg.

Tesla a prezentat o versiune cu șapte locuri a lui Model Y încă din 2019, pe piața din SUA, însă abia în 2021 a oferit o opțiune cu cele două scaune suplimentare, pentru suma de 2000 de dolari,  și doar pe versiunea Long Range cu două motoare.

FOTO Tesla începe în China producția Model Y cu șapte locuri. Urmează lansarea în Europa

Tesla Model Y este în prezent cel mai vândut automobil electric din lume, chiar dacă vânzările au scăzut simțitor față de anul anterior. În China, Tesla Model Y este de asemenea lider al vânzărilor pe segmentul electric, pe locul al doilea fiind BYD Seagull.

FOTO MG lansează noul ZS HEV în România, simultan cu restul Europei. Prețul de start, mai mic decât Duster hibrid CITEȘTE ȘI FOTO MG lansează noul ZS HEV în România, simultan cu restul Europei. Prețul de start, mai mic decât Duster hibrid

Uzina din Shanghai a Tesla produce atât Model Y, cât și Model 3, ambele fiind destinate pieței locale, dar și la export. Peste 300.000 de exemplare Model Y produse în China au fost vândute de Tesla în acest an, pe piața locală și în restul lumii. Model Y mai este produs în SUA și în Germania, în uzina din zona Berlin.

În Europa, Model Y s-a vândut anul acesta în 113.000 de exemplare, în primele șapte luni ale anului, în scădere cu 25% față de volumul de anul trecut, ceea ce înseamnă un declin de aproape 37.000 de vehicule. Acest lucru nu a împiedicat Model Y să rămână cel mai vândut automobil electric din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model y
model y 7 locuri
model y facelift
tesla vanzari europa