FOTO Tentativă de fraudă online în numele companiei de transport public din Ploiești

FOTO Tentativă de fraudă online în numele companiei de transport public din Ploiești
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Un cont fals de Facebook, deschis în numele operatorului local de transport din Ploiești, promite abonamente pentru mijloacele de transport în comun valabile 6 luni, la prețul de 11,75 lei, solicitând informații personale și financiare ale celor care vor să beneficieze de așa-numita „ofertă specială”.

Compania de transport public din Ploiești atrage atenția asupra faptului că respectivul cont nu îi aparține și că nu solicită informații personale sau financiare prin intermediul e-mailurilor, mesajelor text sau rețelelor sociale pentru concursuri sau promoții, site-ul oficial al companiei fiind singura sursă autorizată pentru obținerea de informații referitoare la serviciile oferite, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Arestarea lui Durov pare să ajute la popularizarea Telegram CITEȘTE ȘI Arestarea lui Durov pare să ajute la popularizarea Telegram
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Compania de transport public din Ploiești, Transport Calatori Express (TCE) SA, firmă deținută de către Consiliul Local Ploiești atrage atenția asupra faptului că o pagină falsă de Facebook, intitulată „Cardul de transport public din Ploiesti” folosește, fără niciun drept, sigla companiei. 
 
Respectiva pagină promite abonamente valabile 6 luni, pentru suma de 11,75 lei, susținând că oferta include doar 500 astfel de abonamente și invitându-i pe cei care doresc să beneficieze de aceatsă „oportunitate unică” să acceseze un link.
 
Anunțul are și comentarii precum: „Am cumpărat cardul și sunt foarte mulțumit! E atât de convenabil să nu mai trebuiască să cumpăr bilete de fiecare dată”
 
„Operatorul Local de Transport SC TCE SA dorește să informeze publicul larg despre apariția unor tentative de fraudă în mediul online, care utilizează în mod neautorizat numele și identitatea vizuală a companiei noastre. Am fost informați despre existența unor postări pe rețelele sociale care solicită cetățenilor să furnizeze informații personale sau financiare, sub pretextul oferte speciale sau achiziții de bilete în numele SC TCE SA. Un cont fals de Facebook, care nu reprezintă Societatea Transport Calatori Express SA , promovează vânzarea de carduri de călătorie tip abonament de 6 luni pentru suma de 11,75. Pentru a părea cât mai credibil anunțul, pe pagina respectivă există și comentarii false. Vă anunțăm pe această cale este vorba de o tentativă de fraudă în numele Transport Calatori Express SA și vă recomandăm să nu accesați link-ul postat în anunț”, transmit reprezentanții companiei de transport public din Ploiești.
Aceștia precizează că au semnalat tentativa de fraudă și folosirea fără drept numelui și însemnelor oficiale atât pe Facebook, cât și autorităților competente. 
 
„Aceste mesaje sunt false și nu sunt în niciun fel asociate cu activitatea noastră.SC Transport Călători Express SA subliniază că: Nu solicităm informații personale sau financiare prin intermediul e-mailurilor, mesajelor text sau rețelelor sociale pentru concursuri sau promoții.  Site-ul oficial al companiei este singura sursă autorizată pentru obținerea de informații referitoare la serviciile noastre. Adresa oficială a site-ului este: www.ratph.ro”; precizează reprezentanții companiei.
 
Ei recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să nu ofere informații personale sau financiare în urma mesajelor nesolicitate, iar în cazul în care primiți astfel de mesaje, în numele firmei de transport public  vă rugăm să le raportați imediat la autoritățile competente și să ne informați la adresa de e-mail: office@ratph.ro.
FOTO Tentativă de fraudă online în numele companiei de transport public din Ploiești
viewscnt
Afla mai multe despre
fraudă online
transport public