E.ON și MAN vor dezvolta o rețea europeană de stații de încărcare pentru camioanele electrice

E.ON și MAN vor dezvolta o rețea europeană de stații de încărcare pentru camioanele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Furnizorul de energie E.ON și producătorul de camioane și autobuze MAN au anunțat că intenționează să înființeze o rețea publică de încărcare pentru camioanele din Europa, transmite DPA.

Primele puncte de încărcare ar urma să fie operaționale anul acesta. Până la finalul lui 2025 sunt planificate 80 de stații de încărcare. Ele vor fi înființate în actuala rețea de service a MAN, dar vor fi accesibile și vehiculelor comerciale produse de alte companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Boeing și-a avertizat clienții de noi întârzieri în livrarea avioanelor 737 Max CITEȘTE ȘI Boeing și-a avertizat clienții de noi întârzieri în livrarea avioanelor 737 Max
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Per ansamblu, sunt planificate 170 de locații, care să ofere 400 puncte de încărcare, din care 125 în Germania. Altele vor fi în Austria, Marea Britanie, Danemarca, Italia, Polonia, Cehia și Ungaria, scrie Agerpres.

Separat, Guvernul german anunțase săptămâna trecută că vrea să înființeze în țară 350 puncte de încărcare.

„Investim masiv pentru a stimula decisiv infrastructura pentru transportul electric de camioane”, a afirmat directorul general al E.ON, Leonhard Birnbaum.

Șeful MAN, Alexander Vlaskamp, a estimat că până în 2030 pe piața europeană vor fi necesare aproximativ 50.000 puncte de încărcare pentru vehiculele comerciale grele.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
man
camioane electrice