DECIZIE Restricții la trafic auto în Centrul istoric al Brașovului. Cu o condiție

DECIZIE Restricții la trafic auto în Centrul istoric al Brașovului. Cu o condiție
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Consiliul Local Brașov a aprobat, în ședință ordinară, restricționarea traficului auto în zona Centrului istoric al orașului în perioada weekendurilor, proiectul de Hotărâre - care a fost, anterior, respins în repetate rânduri - fiind aprobat cu condiția construirii unei parcări subterane în zona centrală a orașului cu cel puțin 500 de locuri.

Condiția construirii unei parcări subterane, care să aibă 500-1.000 de locuri a fost impusă printr-un amendament propus de consilierii PSD, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Damen a livrat o navă, construită la Galați, forțelor armate ale Pakistanului CITEȘTE ȘI FOTO Damen a livrat o navă, construită la Galați, forțelor armate ale Pakistanului

Concret, Regulamentul privind instituirea unor reguli privind închiderea circulației într-o parte a zonei centrale a orașului, care cuprinde Centrul Vechi și cartierul Șchei, de vineri seara și până duminică seara, a trecut cu voturile majorității PNL-PSD din Consiliul Local și este condiționată de construirea, în zonă, a unei parcări care să permită atât brașovenilor, cât și turiștilor să aibă un acces mai facil la perimetrul restricționat.

În timp ce primarul USR în funcție, Allen Coliban, a susținut că varianta unei parcări în interiorul zonei restricționate anulează însuși scopul restricțiilor, consilierul PSD Marius Potea a adus în discuție exemplele Vienei și Oradiei "unde s-au putut construi parcări mari chiar în centrul orașului".

Totodată, edilul USR a amintit că, un proiect privind construirea unei parcări subterane în zona Modarom a fost respins chiar de către consilierii PSD și PNL. În replică, reprezentantul PSD a afirmat că numărul maxim de locuri prevăzut în acest proiect - 350 - nu este suficient.

FOTO Premieră: Prim pas pentru București-Giurgiu, primul drum din România care va fi proiectat prin modelare 3D CITEȘTE ȘI FOTO Premieră: Prim pas pentru București-Giurgiu, primul drum din România care va fi proiectat prin modelare 3D

Odată cu aplicarea Regulamentului aprobat, pe străzile din Centrul istoric al Brașovului nu vor mai avea acces, de vineri, ora 18,00 și până duminică, la ora 22,00, decât riveranii și prestatorii de servicii pentru care este necesar accesul auto în zonă.

Conform proiectului de Regulament propus de primar și avizat, în aprilie, de Comisia tehnică de Circulație a orașului, zona ar urma să fie semnalizată cu indicatoare rutiere și panouri electronice de informare și aici ar urma să fie montate camere video pentru detectarea celor care nu vor respecta restricțiile.

VIDEO Constructorii străini care aduc la lucru pe Autostrada Moldovei, în plin weekend, peste 500 de muncitori au montat acum primele grinzi CITEȘTE ȘI VIDEO Constructorii străini care aduc la lucru pe Autostrada Moldovei, în plin weekend, peste 500 de muncitori au montat acum primele grinzi

Hotărârea adoptată joi, care este denumită de Regulament privind accesul auto în Zona cu Nivel Scăzut de Emisii și Trafic Limitat din Centrul Istoric al Municipiului Brașov (ZNSECIBv), are ca scop, așa cum îi sugerează numele, îmbunătățirea calității aerului în oraș.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
masini
restrictii