Compania națională de transport aerian Tarom amână vânzarea celor două aeronave A310 din flotă, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman și scoase astăzi din funcțiune, așteptând avizul direcțiilor din Ministerul Transporturilor.
Conducerea executivă a Tarom așteaptă să primească avizul de la direcțiile de specialitate din minister pentru valorificarea activelor companiei, interval în care a amânat decizia de declanșare a procedurii de vânzare a aeronavelor.
Tarom a terminat anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase cele două avioane din flotă și au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât și din exterior, a declarat recent directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Veniturile totale ale companiei au scăzut anul trecut cu 10,5%, până la 1,24 miliarde lei (276 milioane euro), iar valoarea activelor imobilizate a coborât cu 5,1%, până la 831,91 milioane lei (185,3 milioane euro).
Transportatorul aerian a achiziționat în leasing, în acest an, două avioane noi Boeing 737-800 NG, care ar trebui să înlocuiască cele două aparate Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman. Până la această achiziție, Tarom avea o flotă de 21 de avioane, dintre care doar 19 operau în același timp, din cauza operațiunilor de mentenanță.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat recent că Tarom va încheia ”pe zero” în acest an, fără pierderi.
CITEȘTE ȘI FOTO Fiscul îl execută pe Vîntu, scoțându-i la vânzare complexurile hoteliere din Deltă și vila din GiurgiuLa începutul lunii august, directorul Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat însă, chiar în ziua în care Corpul de Control al prim-ministrului a început verificări la compania de stat, având în vedere că pe primele 6 luni a înregistrat pierderi de peste 104 milioane lei. Davidoiu fusese numit în funcție în luna februarie, iar ministrul Transporturilor îi prelungise recent mandantul.
Premierul Tudose i-a adus atunci, în fața presei, o serie de reproșuri ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, atât cu privire la lipsa de perfomanță a companiei aeriene de stat Tarom, care a încheiat primele șase luni ale acestui an cu pierderi de 104 milioane de lei, cât și cu privire la faptul că angajații ministerului nu merg pe șantiere pentru a monitoriza lucrările de infarstructură.
Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați în 2016, după Wizz Air și Blue Air.