CONFIRMARE Pegas lansează sistemul de bike sharing. Cum funcționează sistemul și cât va costa o cursă

CONFIRMARE Pegas lansează sistemul de bike sharing. Cum funcționează sistemul și cât va costa o cursă
scris 10 mai 2018

Atelierele Pegas, prin Smart Bike Sharing, lansează un sistem de bike sharing prin aplicație mobilă și fără stații de parcare predefinite, informație anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Investiția în Ape Rider se ridicâ la 3 milioane de euro, care însumează producția de biciclete speciale pentru bike sharing, aplicația de software, sistemul antifurt integrat, costurile cu echi-pa de proiect și logistica aferentă proiectului. 

Aplicația Ape Rider este disponibilă în acest moment în Google Play și App Store. După instalarea propriu-zisă, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar, după care este blocată suma de 69 lei pentru eventualele daune, bani restituiți în momentul în care se renunță la aplicație. În pasul următor, o hartă a bicicletelor disponibile și a parcărilor virtuale se încarcă pe telefon. Costurile sunt de 1.9 lei per 30 de minute.

Urmărește-ne și pe Google News

Deblocarea bicicletei este posibilă prin scanarea QR codului de pe bicicletă, iar cursa este încheiată prin închiderea manuală a sistemului de securizare aflat la roata din spate. Aplicația permite blocarea utilizării bicicletei de către altă persoană.

“Ne așteptăm ca până la sfârșitul anului să avem peste 100.000 de utilizatori Ape Rider. Cu siguranță, serviciul de smart bike sharing Ape Rider powered by Pegas va rezolva o problemă majoră de mobilitate urbană, așadar estimăm ca numărul de utilizatori, cel puțin pentru București, să crească rapid, mai ales dacă ne raportăm la numărul de locuitori ai Bucureștiului și la numărul de navetiști (commuters) care fac naveta din zonele limitrofe către centrul orașului”, a declarat astăzi Andrei Botescu, co-fondator Atelierele Pegas.

Mitsubishi Motors a trecut de pe pierdere pe profit, în primul an fiscal din era Nissan. Creștere de aproape 2000% a profitului operațional CITEȘTE ȘI Mitsubishi Motors a trecut de pe pierdere pe profit, în primul an fiscal din era Nissan. Creștere de aproape 2000% a profitului operațional

Astăzi, 2.000 de biciclete sunt disponibile prin sistemul Ape Rider, în funcție de cerere urmând ca numărul acestora să fie suplimentat pentru București și apoi pentru restul țării. Cele 2.000 de biciclete sunt monitorizate prin GPS.

Smart Bike Sharing SRL a fost înființată la 8 martie de Atelierele Pegas, care deține întregul pachet de acțiuni. Atelierele Pegas și-a început activitatea în 2011 de Andrei Botescu.

La începutul lunii octombrie 2015, Network One Distribution (NOD), societate deținută integral de Iulian Stanciu, care deține acțiuni și la eMAG.ro, cel mai mare retailer local online, a anunțat preluarea unui pachet de acțiuni reprezentând 51,67% din acțiunile Atelierele Pegas pentru 202.588 euro. Ceilalți acționari ai companiei sunt Andrei Botescu - 31,67%, Ciprian Frunzeanu - 5%, Andrei Marius Alin - 5%, Adrian Teașă - 3,33% și Alexandru Manda - 3,33%.

Ulterior, Botescu a mai vândut către NOD un pachet de acțiuni reprezentând 8,3% din capitalul social al Atelierele Pegas. Firma a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 7,02 milioane de lei, în creștere de peste 5 ori față de 2015, iar profitul net a urcat la 399.002 lei, de la 22.287 lei în urmă cu un an.

Bicicletele Pegas au apărut pe piață la începutul anilor ‘70, fiind produse la fabrica de armament din Zărnești - “6 Martie”, redenumită Tohan Zărnești. În anii de glorie, fabrica producea lunar 30.000 de biciclete.

viewscnt
Afla mai multe despre
bike sharring
pegas