CFR reduce viteza de circulație a trenurilor

CFR reduce viteza de circulație a trenurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

CFR anunță că trenurile vor circula cu viteză redusă în medie cu 20-30 km/h față de viteza normală, pe întrega rețea feroviară, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă. Măsura de reducere a vitezei de circulație va fi menținută în acest sfârșit de săptămână, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius și este o măsură adoptată de toate administrațiile feroviare pe rețelele de căi ferate, în astfel de situații extreme.

„În acest sfârșit de săptămână, traficul feroviar se va desfășura în condiții speciale la nivel național, prin reducerea vitezei de circulație a trenurilor ca urmare avertizărilor actualizate de Administrația Națională de Meteorologie privind intrarea în vigoare a unui cod roșu de temperaturi extreme, de 40 - 42 de grade Celsius în aer. Reducere a vitezei de circulație a trenurilor, în medie CU 20-30 km/h față de viteza normală, pe întreaga rețea feroviară, aflată sub incidența noilor avertizărilor meteo de temperaturi extreme de 40 - 42 de grade Celsius la umbră, este principala măsură de siguranță aplicată toate administrațiile feroviare pe rețelele de căi ferate, în astfel de situații extreme”, anunță Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Chinezii de la MG lansează în Europa noul HS. Au fost anunțate prețurile pentru România CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii de la MG lansează în Europa noul HS. Au fost anunțate prețurile pentru România
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Reducerea vitezei de circulație va fi menținută în fiecare zi a acestui weekend, în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius. Evoluția temperaturilor la nivelul solului este verificată  permanent de către personalul feroviar din cele opt sucursale regionale de cale ferată care administrează rețeaua feroviară la nivel național.

„CFR SA, prin personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată, va efectua inclusiv revizii suplimentare pe rețea pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată și înregistrarea în mod constant a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, operațiuni necesare pentru adaptarea în condiții de siguranță a traficului”; precizează oficialii CFR.

Potrivit acestora, dispeceratele CFR vor menține permanent legătura cu  toți operatorii de transport feroviar, care vor fi avizați când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic intrate în vigoare.

CFR SA recomandă călătorilor ca în această perioadă, să solicite informații despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor din/în stațiile CFR, înante de a pleca în călătore, aceste informații se ibțin la casele de bilete ale operatorului de transport de la care o persoană a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și de pe portalurile web ale operatorilor de transport feroviar, unde sunt postate informații actualizate despre condițiile și măsurile impuse trenurilor înscrise în circulație.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
viteza