Airbus anunță scăderea profitului

Airbus anunță scăderea profitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Grupul aeronautic european Airbus a raportat profituri trimestriale mai scăzute, deoarece costurile necesare investițiilor în producția de aeronave cu o capacitate mai mare, cuplate cu pierderile de la divizia Space Systems, au compensat veniturile mai ridicate, transmit DPA și Reuters.

Cel mai mare producător global de avioane a anunțat că în trimestrul doi din 2024 profitul operațional ajustat a scăzut la 814 milioane de euro, în timp ce veniturile au urcat la 15,995 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Primul vapor cu mașini electrice Leapmotor pentru Europa CITEȘTE ȘI FOTO Primul vapor cu mașini electrice Leapmotor pentru Europa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Totuși profiturile depășesc previziunile analiștilor, care se așteptau la un profit operațional ajustat de 699 milioane de euro, și venituri de 15,822 miliarde de euro.

Airbus lucrează la revizuirea activităților sale spațiale și discută potențiale alianțe cu firma franceză Thales și grupul italian Leonardo. Marți, Leonardo a confirmat discuțiile cu partenerul său Thales și cu Airbus privind o posibilă alianță în sectorul spațial. Europa are nevoie de o structură mai puternică pentru a concura cu Statele Unite și China, a afirmat directorul general al Leonardo, Roberto Cingolani.

Recent Airbus a redus ușor obiectivele din 2024, anunțând că vrea să livreze 770 aeronave anul acesta, față de 800 cât previziona anterior, din cauza problemelor înregistrate la livrările de motoare.

În trimestrul doi din 2024, profitul net a scăzut la 230 milioane de euro, de la 1,06 miliarde de euro anul trecut, iar câștigurile pe acțiune s-au redus la 0,29 euro, de la 1,34 euro.

Anul acesta Airbus a livrat în total 323 avioane comerciale, față de 316 în primul semestru din 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
profit