Un fermier a convins români plecați din țară să revină acasă pentru salarii de 15.000 de lei

Un fermier a convins români plecați din țară să revină acasă pentru salarii de 15.000 de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Salarii de 15.000 de lei oferite în agricultură, în județul Arad, au convins mai mulți români care plecaseră să lucreze în străinătate să se întoarcă acasă, afirmă unul dintre cei mai mari fermieri din vestul țării, Dimitrie Muscă, care le mai oferă angajaților și două mese pe zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, a declarat că, datorită unei producții record la grâu, a putut crește salariile față de anul trecut, când cei care conduc combinele primeau în mână 13.000 - 14.000 de lei. În acest an, aceștia primesc 15.000 de lei, iar inginerii ajung să încaseze peste 18.000 de lei, scrie Agerpres.

Bill Gates este cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din Statele Unite. Explicația - de ce cumpără atât CITEȘTE ȘI Bill Gates este cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din Statele Unite. Explicația - de ce cumpără atât

"Salariul este de 600 de lei pe zi bani în mână, înmulțit cu 25 de zile face aproximativ 15.000 de lei pe lună în mână, pe stat de plată, pentru cei care lucrează pe combină. Chiar și așa, nu sunt foarte mulți bani, pentru că ei lucrează două schimburi pe zi, vin dimineața la ora 06,30 la lucru, își pregătesc combina, iar la 08,30 ies în câmp și stau până seara la ora 22,00. Noi avem și producții record în acest an, deosebit de rentabile, astfel că oamenii își merită banii. La grâu, am avut o producție de 9.320 de kilograme la hectar, pe o suprafață de 1.740 de hectare", a spus fermierul.

Dimitrie Muscă a declarat că în ultimii ani a reușit să convingă mai mulți muncitori români care se angajaseră în alte țări să revină acasă, pentru a lucra în agricultură.

"Eu consider că trebuie să fim corecți cu muncitorii, să aducem oamenii acasă din străinătate, nu să apelăm la nepalezi sau vietnamezi", a spus el.

În plus față de salarii, fermierul arădean le oferă angajaților două mese pe zi, apă minerală și cafea la discreție.

La porumb și la floarea-soarelui vor fi pierderi semnificative din cauza secetei. Aproape două milioane de hectare, afectate CITEȘTE ȘI La porumb și la floarea-soarelui vor fi pierderi semnificative din cauza secetei. Aproape două milioane de hectare, afectate

În perioadele în care nu se lucrează pe câmp, mecanizatorii primesc în fiecare lună între 5.000 și 6.000 de lei, activitățile lor fiind la ateliere, unde întrețin utilajele.

Combinatul Agroindustrial Curtici are 550 de angajați și gestionează ferme care au în total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole și 36 de magazine de desfacere, în special pentru carne, produse din carne și lactate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
arad
fermieri
salarii