Scumpirea zahărului a adus profituri record grupului francez Tereos, care anul trecut și-a vândut fosta fabrică din România

Scumpirea zahărului a adus profituri record grupului francez Tereos, care anul trecut și-a vândut fosta fabrică din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Producătorul francez de zahăr Tereos, care anul trecut și-a vândut fosta fabrică Zahărul Luduș (Mureș), a raportat o triplare a profitului net, până la 448 milioane de euro, în anul financiar 2023/24, grație prețurilor mai mari la zahăr, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Vânzările grupului francez au crescut cu 9%, până la 7,14 miliarde de euro, în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2024, în timp ce profitul operațional a crescut cu 15%, până la 1,13 miliarde de euro, scrie Agerpres.

FOTO Meridian Taxi încheie un parteneriat cu Revolut. Șoferii vor avea pentru pasageri un aparat special CITEȘTE ȘI FOTO Meridian Taxi încheie un parteneriat cu Revolut. Șoferii vor avea pentru pasageri un aparat special

"Aceste rezultate se datorează în principal impactului prețurilor, dar a existat și un impact de pe urma volumelor cu o producție record în Brazilia", a subliniat directorul financiar de la Tereos, Gwenael Elies, într-o conferință de presă.

Datoria netă a grupului, un subiect urmărit cu atenție de investitorii de pe piața de obligațiuni, a coborât până la 2,37 miliarde de euro la 31 martie 2024, de la 2,7 miliarde de euro în urmă cu un an.

Cu toate acestea, scăderea prețurilor la zahăr în UE la finele lui 2023, pe fondul estimărilor referitoare la ample livrări globale, ar putea afecta rezultatele înregistrate în acest an, a avertizat anterior directorul general de la Tereos, Olivier Leducq.

Grupul francez Tereos a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduș (Mureș) în 2012, însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014. În primăvara anului trecut, fabrica de zahăr din Luduș a fost preluată de doi antreprenori români de la grupul francez Tereos. Cumpărătorii au fost Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, doi investitori în sectorul de agri-food din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
tereos
zahar