Scăderea prețurilor la grâu majorează achizițiile din Asia

Scăderea prețurilor la grâu majorează achizițiile din Asia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Cumpărătorii de grâu din Asia și-au majorat în ultimele săptămâni achizițiile, cu nave de transport din regiunea Mării Negre, revenind pe piață după o lungă perioadă, în urma scăderii prețurilor globale, informează site-ul ukragroconsult.com.

Morarii care produc făina și hrana pentru animale au semnat acorduri pentru a cumpăra aproape un milion de tone de grâu care va fi livrat din Bulgaria, Rusia, România și Ucraina, în august și septembrie, au declarat doi traderi cu sediul în Singapore, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

"Cumpărătorii de grâu din Asia au devenit activi, vedem că cererea este ridicată și prețurile scad semnificativ. Grâul din regiunea Mării Negre este cerut atât pentru făină cât și pentru hrana animalelor", a spus unul din traderi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ONU adoptă primul său tratat împotriva criminalității informatice, condamnat de activiștii pentru drepturile omului, dar și de marile companii de tehnologie: ”Supraveghere totală” CITEȘTE ȘI ONU adoptă primul său tratat împotriva criminalității informatice, condamnat de activiștii pentru drepturile omului, dar și de marile companii de tehnologie: ”Supraveghere totală”

Cumpărătorii de grâu au redus achizițiile după ce anterior prețurile au urcat pe plan global.

În aprilie, cotațiile globale la grâu au crescut în urma așteptărilor privind o producție mai scăzută în Rusia, cel mai mare exportator mondial, pe fondul temerilor privind pagubele cauzate de îngheț și secetă.

În timp ce procesatorii de grâu din Bangladesh și Indonezia cumpără grâul din regiunea Mării Negre în principal pentru făină, importatorii din Filipine, Thailanda și Vietnam sunt interesați de hrana pentru animale, spun traderii.

China, cel mai mare importator mondial, achiziționează volume mai ridicate în cea mai mare parte a acestui an, dar în mod obișnuit face achiziții din Australia, Canada și Europa.

Grâul de calitate mai ridicată din regiunea Mării Negre cu un conținut de proteină de 11,5% pentru producerea de făină se tranzacționa la 265 - 270 dolari pe tonă, față de 300 - 310 dolari pe tonă în mai.

Grâul pentru hrana animalelor se tranzacționa la 255 - 260 dolari pe tonă, spun traderii.

România, printre statele membre UE cu o recoltă ridicată de cartofi CITEȘTE ȘI România, printre statele membre UE cu o recoltă ridicată de cartofi

"Piața grâului a coborât tot atât de rapid cum a urcat. Majoritatea marilor importatori din Asia au cumpărat și și-au acoperit cerințele până în trimestrul trei", susține al doilea trader din Singapore.

Asia este importator net de grâu, fiind responsabilă pentru aproximativ 30% din grâul livrat pe plan mondial.

La bursa de cereale de la Chicago, cotațiile futures la grâu au scăzut cu peste o cincime de la începutul lui iunie, ștergând aproape toate câștigurile din aprilie și mai. 

viewscnt
Afla mai multe despre
asia
grâu