Autoritățile române au inițiat, prin Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), demersuri pentru exportul de Salam de Sibiu în Statele Unite ale Americii.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În România sunt 6 producători acreditați pentru Salam de Sibiu, respectiv Agricola Bacău, Aldis Călărași, Reinert Brașov, Salsi Sinaia, Scandia România și Recunoștința Prod Com - Filipeștii de Pădure.
Înregistrarea ca marcă europeană a crescut atunci vânzările salamului de Sibiu cu 10%.
Tot atunci era relatat că, în medie, nivelul de consum al unui român de Salam de Sibiu nu este mai mare de 4 felii pe an.
România are o tradiție de peste 100 de ani in producerea Salamului de Sibiu, pentru care există o documentație foarte bogată care atestă că produsul a început concomitent în două zone diferite din România, arealul Sibiului (Mediaș) și cel a Văii Prahovei.