Reziduuri de pesticide, descoperite în 71% din fructe și 43% din legumele non-bio din Franța

Reziduuri de pesticide, descoperite în 71% din fructe și 43% din legumele non-bio din Franța
scris 6 iun 2019

Peste 71% din fructele și 43% din legumele non-bio consumate în Franța conțin reziduuri de pesticide, cireșele și țelina fiind printre cele mai afectate, potrivit unui raport realizat pe baza unor analize efectuate în perioada 2012-2017 și publicat joi de ONG-ul Generations futures, informează AFP.

Această asociație, care actualizează un prim bilanț publicat la începutul anului 2018, se bazează pe statisticile furnizate de Direcția generală de combatere a fraudelor din Franța (DGCCRF). Optsprezece tipuri de fructe și 32 de tipuri de legume au fost reținute pentru efectuarea unor analize realizate timp de cel puțin cinci ani, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Operațiune avizată: eMAG fuzionează în Ungaria cu rivalul Extreme Digital și țintește vânzări de 1 miliard de euro în țara vecină. Intrare pe 5 noi piețe CITEȘTE ȘI Operațiune avizată: eMAG fuzionează în Ungaria cu rivalul Extreme Digital și țintește vânzări de 1 miliard de euro în țara vecină. Intrare pe 5 noi piețe

Situația este deosebit de critică în cazul cireșelor (89% din eșantioane prezentau reziduuri), clementine și mandarine (88,1%), struguri (87,3%), grapefruit/pomelo (86,3%), piersici și nectarine (82,9%), căpșuni (82,9%) și portocale (81,2%).

Cel mai puțin afectate sunt prunele și corcodușele (50,8%), avocado (27,8%) și kiwi (25,8%).

În cazul legumelor, țelina se află în fruntea clasamentului (84,9% dintre eșantioane prezentau reziduuri), fiind urmată de ierburi aromatice (69,3%), andive (67,2%) și salată verde (66,5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
fructe
legume