Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă

Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă de Autoritatea Sanitar Veterinară. Decizia vine după ce analizele de apă au arătat că poluarea atinge valori crescute și există risc pentru consum, anunță Agenția de presă Rador.

Pescarii români nu mai au voie să pescuiască scoici, vongole și rapane din zone precum Agigea și Mangalia. Cei de la DSV, de la DSVSA au constatat, potrivit buletinelor de analiză din ultima perioadă, că s-au înregistrat depășiri ale nivelurilor speciilor de fitoplancton cu potențial toxic peste valorile limită menționate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
HiSky va opera primul zbor direct București - New York, după o pauză de 20 de ani CITEȘTE ȘI HiSky va opera primul zbor direct București - New York, după o pauză de 20 de ani

Asta înseamnă că hrana scoicilor ar putea fi toxică și, implicit, aceste scoici, care ajung în cele din urmă în farfuriile turiștilor, ar putea fi contaminate. Astfel, sănătatea românilor ar putea fi pusă în pericol pe litoralul Mării Negre, după ce s-a descoperit că nivelul toxinelor din apă a crescut.

Documentul a stărnit extrem de multă nemulțumire pentru că în astfel de situații este nevoie de cel puțin două analize. Numai că nu există laboratoare în România care să efectueze aceste analize și, spun ei, dacă nu vor mai pescui scoici, ar putea da faliment în perioada următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
scoici
rapane
marea neagra