Gigantul mexican Bimbo obține în România cu Vel Pitar, din primul an, cele mai mari cifre din istoria companiei românești

Gigantul mexican Bimbo obține în România cu Vel Pitar, din primul an, cele mai mari cifre din istoria companiei românești

Foto Vel Pitar

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 iul 2024

Grupul mexican Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume, a obținut în România, cu Vel Pitar, principalul producător local de pâine, cele mai bune rezultate financiare de la lansarea companiei românești, în primul an de la cumpărarea acesteia.

Datele analizate de Profit.ro relevă că Vel Pitar a avut în 2023 afaceri de 841,4 milioane lei ( de la 762,7 milioane lei în 2022) și un profit net de 124 milioane lei (90,3 milioane lei în anul precedent), acestea fiind și cele mai mari cifre de la înființarea companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză CITEȘTE ȘI Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză

Și datoriile au urcat, de la 74,7 milioane lei la 97,1 milioane lei.

Numărul de angajați a urcat la 1.951, de la 1.897 persoane.

"Vel Pitar, alături de achizițiile noi din acest an pe piața românească, reprezintă un succes clar pentru Grupo Bimbo. România este pe drumul spre a se consolida ca un hub de panificație pentru grup, pe termen lung, și suntem deja o referință când vine vorba de știința de a face pâine, pentru colegii noștri din alte țări", a declarat pentru Profit.ro Ionuț Ilie, general managerul Bimbo România.

Compania a alocat pentru acest an investiții de 20 milioane euro în dezvoltare și are în plan diversificarea în categorii noi. 

"Pentru extinderile viitoare sunt bugetate investiții de 50, până la 100 milioane euro, pe care le punem în acțiune în funcție de oportunitățile din piață și de înțelegerea consumatorilor, căreia îi alocăm o atenție deosebită", a completat Ionuț Ilie.

În primele luni ale anului trecut, Bimbo a anunțat cumpărarea Vel Pitarcontrolat până atunci de fondul de investiții Broadhurst Investments, confirmând astfel informațiile transmise de Profit.ro.

Prin intermediul acestei achiziții, Grupul Bimbo continuă să-și consolideze poziția de lider global în produse alimentare, din cereale. Odată cu achiziția Vel Pitar compania cu sediul central în Mexic era prezentă în 34 de țări de pe 4 continente.

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com, joint venture cu grupul ungar Hodler Capital CITEȘTE ȘI Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com, joint venture cu grupul ungar Hodler Capital

Întreaga tranzacție este apropiată de 200 milioane euro, conform informațiilor prezentate atunci de Profit.ro.

Recent, Profit.ro a anunțat că Bimbo a cumpărat și cea mai vândută pâine din România.

Grupo Bimbo este liderul și cea mai mare companie din lume din domeniul panificației și un jucător important în piața de produse de impuls. Grupo Bimbo deține 214 facilități de producție și peste 1.600 de centre de vanzare plasate strategic în 34 de tări de pe teritoriul a 4 continente: America, Europa, Asia și Africa. Categoriile sale importante de produse includ printre altele pâinea feliată, panificația mică, prăjituri, pâine prăjită, brioșe, covrigi, tortilla & lipii, specialități.

FOTO Supermarketul Coles introduce o limită de ouă pentru clienți, acuzând gripa aviară CITEȘTE ȘI FOTO Supermarketul Coles introduce o limită de ouă pentru clienți, acuzând gripa aviară

Grupo Bimbo fabrică peste 10.000 de produse și deține una dintre cele mai de mari rețele de distribuție din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare, peste 55,000 de rute de vânzare și peste 141,000 de angajați.

Compania este prezentă la bursa Mexicană (Mexican Stock Exchange) BMV, simbol bursier BIMBO și in piața extra-bursieră din Statele Unite cu nivelul 1 ADR, simbol bursier BIMBOY.

viewscnt
Afla mai multe despre
bimbo
paine
vel pitar