Fermierii și procesatorii din România pot achiziționa hale și grajduri fără a mai parcurge procedura de achiziții

Fermierii și procesatorii din România pot achiziționa hale și grajduri fără a mai parcurge procedura de achiziții
scris 2 iul 2019

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți că fermierii și procesatorii din România pot achiziționa hale și grajduri prin Baza de date cu prețuri de referință a agenției fără a mai parcurge procedura de achiziții.

Astfel, pe pagina oficială de internet a agenției a fost publicată cea mai recentă versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, sere, hale și grajduri utilizat pentru stabilirea modalitații de introducere de noi elemente și de actualizare a informațiilor de către traderi, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News

Începând cu 27 iunie, producătorii, importatorii sau dealerii pot încărca on-line în Baza de date cu prețuri de referință a AFIR proiecte tip pentru hale și grajduri.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO Guvernatorul BNR: Nu vom mai fi campioni la inflație în UE, ne va depăși Ungaria. Euro nu va ajunge la 5 lei și nici nu ne apropiem cu pași repezi de criză CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernatorul BNR: Nu vom mai fi campioni la inflație în UE, ne va depăși Ungaria. Euro nu va ajunge la 5 lei și nici nu ne apropiem cu pași repezi de criză

După verificarea de către personalul agenției a noilor repere introduse și publicarea acestora în Baza de date online, beneficiarii privați ai PNDR vor putea achiziționa direct respectivele produse sau  ansamble, fără a mai parcurge procedura de achiziție prin selecție de oferte.

„Am adăugat două noi categorii în Baza de date cu prețuri de referință, mai precis hale și grajduri, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor privați ai PNDR care pot acum să-și achiziționeze direct aceste elemente, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziție, dar cu respectarea prevederilor procedurale ale AFIR. Baza de date cu prețuri de referință reprezintă un instrument de lucru extrem de util pentru beneficiarii programului și poate fi consultată de toți fermierii sau procesatorii care doresc să afle costuri standard și specificații tehnice pentru produse și echipamente de care au nevoie în dezvoltarea investițiilor pe care le realizează. Reamintim faptul că documentele care vor fi transmise de către cei care doresc să înscrie noi elemente în Baza de date vor fi semnate doar electronic. În acest moment întreaga Bază de date a AFIR cuprinde peste 36.000 de elemente înscrise, respectiv silozuri, sere, utilaje, mașini și echipamente specializate”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Prețurile din Baza de date sunt exprimate în euro sau dolari și nu includ TVA. Prețul înscris reprezintă prețul de vânzare către beneficia, cu transport, montaj, instructaj personal, punere în funcțiune, alte taxe etc. Prețul afișat on-line nu va cuprinde și prețul serviciilor de proiectare, acestea fac obiectul procedurii de achiziții pentru beneficiari privați.

Traderul are posibilitatea de a încărca maximum 40 de proiecte tip din fiecare categorie, pentru fiecare marcă, spre deosebire de silozuri și sere, unde traderul poate înscrie maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marcă.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
grajduri