Domeniile Ostrov: Via este deja pregătită, avem așteptările unei producții cu 10% mai mare. Despre „gustul” românilor

Domeniile Ostrov: Via este deja pregătită, avem așteptările unei producții cu 10% mai mare. Despre „gustul” românilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Domeniile Ostrov și-a propus pentru 2024 o producție de vin cu peste 10% mai mare decât anul trecut, după ce în 2023 a produs peste 10 milioane de litri, ajungând la o cifră de afaceri de 50 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

“Via este deja pregătită și avem așteptările unei producții cu 10% mai mare decât anul trecut. Condițiile meteorologice au favorizat creșterea, având în vedere faptul că sezonul rece a fost mult mai blând. Anul acesta nu am avut îngheț la vie, a plouat suficient și suntem nerăbdători să vedem producția ce va începe în august-septembrie”, a declarat Aurel Ștefan, Director Comercial.

Reacția primarului din Miercurea-Ciuc după anunțul de închidere a fabricii Lactalis CITEȘTE ȘI Reacția primarului din Miercurea-Ciuc după anunțul de închidere a fabricii Lactalis

“Investițiile masive în tot ce înseamnă Domeniile Ostrov, de la vița de vie la tehnologii de vinificație de ultimă generație, se ridică la peste 40 de milioane de euro. Compania deține un areal viticol de 1.200 de hectare în județul Constanța, DOC Oltina și IG Terasele Dunării și 200 de hectare viță de vie cu struguri de masă. În acest fel, Domeniile Ostrov reusește să mențină ritmul de creștere și după primul trimestru din 2024.”, spune Oana Belu, CEO Domeniile Ostrov.

Diferențele dintre generații sunt observabile și în consumul de vin

Vinurile populare, cu un preț accesibil, sunt preferate de către majoritatea românilor, vinurile albe și rose, seci și demiseci fiind cele mai căutate.

“Tendințele de consum în 2024 diferă de la o generație la alta, am observat în rândul tinerilor că avem parte de o cerere tot mai mare pentru vinurile rose dulci sau demidulci. Cât pentru cei cu gusturi mai rafinate și experimentate, sunt căutate vinurile albe seci, rose proaspete și cele roșii puțin învechite, baricate”. a adăugat Aurel Ștefan.

Domeniile Ostrov are în portofoliu game precum Legio, Black Angus și Ritual sau soiurile DOC reprezentative: Cramposie, Fetească Neagră, Fetească Regală, Sauvignon Blanc și Cabernet Sauvignon.

Grupul vasluian Safir, furnizor KFC, vinde aproape o treime din producția de carne de pui în afara țării CITEȘTE ȘI Grupul vasluian Safir, furnizor KFC, vinde aproape o treime din producția de carne de pui în afara țării

“Românii au început să consume din ce în ce mai mult vin Pelin, am înregistrat o creștere de 40% în vânzări, comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut”, adaugă Directorul Comercial.

viewscnt
Afla mai multe despre
domeniile ostrov
vin