DECIZIE Statul va acorda prime de 100 și 200 euro pentru comercializarea de produse agricole și pescărești

DECIZIE Statul va acorda prime de 100 și 200 euro pentru comercializarea de produse agricole și pescărești
scris 14 oct 2020

Statul va acorda prime la comercializarea produselor agricole primare, produselor pescărești și de acvacultură, de către producătorii agricoli, acvacultori sau pescari comerciali. Prima va fi de 100 euro, respectiv 200 euro, raporată la cantitatea de produse, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților.

Conform proiectului adoptat, valoarea primei de comercializare va reprezenta contravaloarea în lei a 200 euro/tonă/10.000 ouă pentru produsele agricole primare, produsele pescărești și de acvaculturăcomercializate către unități de procesare, dar nu va putea depăși 20.000 de euro anual/beneficiar.

Urmărește-ne și pe Google News

Prima va avea, totodată, contravaloarea în lei a 100 euro/tonă/10.000 ouă pentru produsele agricole primare, produsele pescărești și de acvaculturăcomercializate direct pentru consum, dar nu va putea depăși 10.000 de euro anual / beneficiar.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Un nou jucător - brandul Lăptăria cu Caimac a declanșat operațiunea de listare la bursă cu euroobligațiuni. \ CITEȘTE ȘI Un nou jucător - brandul Lăptăria cu Caimac a declanșat operațiunea de listare la bursă cu euroobligațiuni. "Sticlă în România - misiune imposibilă!"

Vor beneficia de prevederi persoanele fizice și juridice, persoanele fizice autorizate/întreprinderile familiale/întreprinderile individuale din România, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) dețin în proprietate sau în arendă suprafețe de teren agricol, luciu de apă sau construcții destinate producției agricole pe teritoriul României;

b) posedă atestat de producător, sau documente de înregistrare, sau licență de acvacultură, sau licență de pescuit comercial, după caz, emise de autoritățile române;

c) comercializează pe piață produsele agricole primare, produsele pescărești și de acvacultură, din producția proprie;

d) fac dovada comercializării produselor agricole primare pentru care posedă atestat de producător sau licență de acvacultură, sau licență de pescuit comercial, după caz.

Primii zece beneficiari de subvenții din agricultură au încasat anul trecut peste 53 de milioane euro CITEȘTE ȘI Primii zece beneficiari de subvenții din agricultură au încasat anul trecut peste 53 de milioane euro

Prima de comercializare se acordă la cerere, pe baza următoarelor documente:

a) adeverința care să ateste, conform înscrisurilor de la registrul agricol, suprafața de teren cultivată, suprafața de amenajări specifice destinate cultivării, suprafața de luciu de apă, respectiv numărul de animale/păsări/familii de albine deținută/ deținut de către solicitant;

b) atestatul de producător vizat la zi, sau documentele de înregistrare, sau licența de acvacultură, sau licența de pescuit comercial, după caz;

c) dovada comercializării produselor agricole primare și/sau a produselor pescărești și de acvacultură.

Mega Image a câștigat un proces cu Poliția Locală, care a amendat-o pentru că, preparând hrană, ar fi și unitate de alimentație publică CITEȘTE ȘI Mega Image a câștigat un proces cu Poliția Locală, care a amendat-o pentru că, preparând hrană, ar fi și unitate de alimentație publică

Cererea pentru acordarea primei de comercializare se depune la centrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în a cărei rază teritorială se află terenul, luciul de apă sau ferma.

Prima de comercializare se acordă în termen de 30 de zile de la data depunerii. În funcție de opțiunea beneficiarului aceasta poate fi plătită prin mandat poștal sau virament în contul curent al beneficiarului.

Dacă va fi promulgată de șeful statului, legea va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2021 și se aplică până la data de 31 decembrie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
prime
comercializare
agrocultura
acvacultura
euro
tona
oua
proiect
lege
parlament