Decizie la Bruxelles: Un nou produs alimentar românesc, înregistrat în patrimoniul culinar european

Decizie la Bruxelles: Un nou produs alimentar românesc, înregistrat în  patrimoniul culinar european
scris 3 dec 2018

Un nou produs alimentar românesc se adaugă patrimoniului culinar european, arată o decizie a Comisiei Europene.

Produsul selectat este scrumbia de Dunăre afumată, un produs artizanal-industrial dintr-o specie de pește capturat doar în aria geografică, cu cel mai mare conținut de grăsimi din familia sa, bogat în Omega 3 și Omega 6. 

Urmărește-ne și pe Google News

Aceasta a primit astăzi aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP).

VIDEO&FOTO Delta Dunării poate fi explorată virtual pe Google Maps. Imagini preluate de pe bicicletă, din barcă sau din căruță CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Delta Dunării poate fi explorată virtual pe Google Maps. Imagini preluate de pe bicicletă, din barcă sau din căruță

Scrumbia de Dunăre afumată se alătură astfel celorlalte 4 produse alimentare românești protejate în UE: Novac afumat din Țara Bârsei, Telemea de Ibănești, Salam de Sibiu și Magiun de prune de Topoloveni.

În total, la nivelul UE, sunt înregistrate 1440 de produse protejate.

viewscnt
Afla mai multe despre
scrumbia de dunare
patrimoniu culinar