Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în fața băuturilor de tip hard seltzer

Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în fața băuturilor de tip hard seltzer
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 15:58

Don Nygaard, un fermier american din statul Dakota de Nord, obișnuia să cultive orz pentru compania Rahr Malting Corporation, care produce beri de tip lager, pale ales și IPA, însă anul acesta nu a primit nicio comandă din partea Rahr sau a altor producători de bere, transmite Reuters.

Pe măsură ce consumul total de bere din SUA scade, până la cel mai redus nivel de după 1970, fermierii din centrul SUA se confruntă cu stocuri uriașe de orz. Americanii cumpără mai puțină bere iar explozia băuturilor de tip hard seltzer a dus la prăbușirea cererii de orz din partea producătorilor de bere, transmite Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Grupul american Corteva investește în modernizarea stației de semințe din Afumați CITEȘTE ȘI Grupul american Corteva investește în modernizarea stației de semințe din Afumați
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Băuturile de tip hard seltzer au apărut pe piața din SUA în 2016 și au prins la consumatori pentru experiența unică oferită de combinația dintre băutura alcoolică carbonatată, ce are la bază apă acidulată, și aromele naturale de fructe.

În plus, mai mulți ani cu recolte excelente de orz au prăbușit și mai mult prețurile și au eliminat ceea ce odată era o opțiune foarte valoroasă, într-un an în care fermierii se confruntă să ajungă la nivelul de echilibru cu orice cultură agricolă, susțin fermierii, agronomii și experții în industria berii consultați de Reuters.

“Sunt îngrijorat de tendințele care se întâmplă. Iarna care vine va fi foarte dificilă pentru noi care încercăm să vedem ce plăți putem face”, spune Nygaard. Cele mai recente date arată că suprafețele cultivate cu orz în SUA au scăzut cu 22% comparativ cu situația din 2023.

În Dakota de Nord, al doilea cel mai important producător de orz din SUA, după Idaho, suprafața cultivată cu orz s-a redus la jumătate. În plus, stocurile de orz pe care le au fermierii în silozuri sunt mai mari cu 51% comparativ cu situația de anul trecut și de asemenea la cel mai ridicat nivel de după 2010, potrivit Departamenului american al Agriculturii.

Prețurile la orzul folosit la fabricarea berii, pe care fermierii le negociază înainte de însămânțare, se situau anul trecut la șapte dolari per bushel, și în prezent sunt la mai puțin de cinci dolari per bushel. “Să pierzi unul din instrumentele prin care faci profit este ceva serios.

Fermierii au motive să fie îngrijorați. Marea majoritate a ceea ce ei cultivă se duce spre industria malțului, așa că modul cum evoluează consumul de bere are o importanță uriașă”, spune Frayne Olson, economist la Universitatea de stat din Dakota de Nord.

Proiectul centralei nucleare din Turcia va suferi întârzieri din cauza lipsei componentelor Siemens CITEȘTE ȘI Proiectul centralei nucleare din Turcia va suferi întârzieri din cauza lipsei componentelor Siemens

Marii producători de bere, inclusiv liderul Anheuser-Busch InBev, au redus numărul contractelor de achiziție de orz pe care le oferă fermierilor din cauza superofertei de orz, spune Mitch Konen, vicepreședinte la Asociația cultivatorilor americani de orz. De mai mulți ani băuturile de tip hard seltzer cu aromă de fructe, cocteilurile îmbuteliate și băuturile infuzate cu canabis au redus cota de piață a berii în SUA.

Multe din cele mai populare mărci de hard seltzer sunt produse fără orz sau utilizează zahăr fermentat, votcă sau tequila. “Berea este principalul pierzător. Există mult mai multă concurență din partea unor produse care nu existau în urmă cu 50 de ani”, spune Bart Watson, economist șef la Asociația berarilor.

Dobânzile ridicate și costurile mari cu pesticidele și echipamentele, pe lângă prețurile mici la ceea ce cultivă i-au adus pe fermieri în situația în care își fac griji dacă vor putea să ramburseze creditele pe care le-au luat pentru a putea însămânța culturile.

“Va fi unul din acei ani dificili pentru cultivatori”, spune Steve Sheffels, aflat la cea de a patra generație de cultivatori de orz și grâu. “Sper că voi avea o recoltă suficientă pentru a-mi acoperi costurile”, adaugă fermierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
orz
bere
sua