APIA: Cultivatorii de viță de vie pot depune cererile pentru asigurarea recoltelor de struguri până pe 30 noiembrie

APIA: Cultivatorii de viță de vie pot depune cererile pentru asigurarea recoltelor de struguri până pe 30 noiembrie
scris 14 nov 2016

Cultivatorii de viță de vie pot depune cereri de plată pentru asigurarea recoltelor de struguri pentru vin până pe data de 30 noiembrie, a anunțat luni Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

“Termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru măsura de asigurare a recoltelor de struguri pentru vin este data de 30 noiembrie 2016, conform prevederilor art.5 (1) din OMADR 1329/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de punere în aplicare a măsurii de asigurare a recoltei de struguri pentru vin, eligibilă pentru finanțare în cadrul Programului național de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018”, se arată în anunțul APIA.

Urmărește-ne și pe Google News

Persoanele fizice și firmele care pot beneficia de asigurarea recoltelor de struguri trebuie să depună la centrele județene al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură o cerere de plată, însoțită de câteva documente, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Pe lângă aceste documente, mai este necesară copia actelor care să dovedească dreptul de proprietate sau de exploatare pentru suprafața asigurată.

Oltchim trece pe profit la 9 luni; afacerile însă sunt în declin, iar bolovanul datoriilor rămâne CITEȘTE ȘI Oltchim trece pe profit la 9 luni; afacerile însă sunt în declin, iar bolovanul datoriilor rămâne

O parte a producătorilor de vin din România estimau la sfârșitul lunii septembrie o producție de aproape patru milioane de hectolitri în acest an, asemănătoare cu cea din anii anteriori, dar se înregistrează diferențe semnificative de producție între regiunile viticole, de la un avans de 20% în Vrancea, la o scădere de 30% în Dobrogea, potrivit Patronatul Național al Viei și Vinului.

În 2014, producția totală de vin la nivel național a fost de circa 3,7 milioane de hectolitri, iar în 2015 de aproape 3,6 milioane de hectolitri, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii.

În acest an se înregistrează diferențe semnificative de producție de struguri la hectar atât între regiunile viticole, cât și între producătorii aflați în aceeași zonă, în contextul în care principala provocare a acestei campanii este găsirea forței de muncă sezoniere.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
asigurare recolte struguri