Ambasadele și consulatele României vor putea organiza evenimente de promovare a gastronomiei și vinului românesc

Ambasadele și consulatele României vor putea organiza evenimente de promovare a gastronomiei și vinului românesc
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 17:34

Ambasadele și oficiile consulare ale României în străinătate vor putea organiza evenimente pentru a marca Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc, au stabilit senatorii prin adoptarea unui proiect legislativ în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc este marcată în prima duminică a lunii octombrie.

DECIZIE Salariul minim european, reglementat în România. Procedura de calcul prevăzută în Codul Muncii pentru salariul minim va ține cont de ”nivelul orientativ” de 50% din salariul mediu CITEȘTE ȘI DECIZIE Salariul minim european, reglementat în România. Procedura de calcul prevăzută în Codul Muncii pentru salariul minim va ține cont de ”nivelul orientativ” de 50% din salariul mediu

Inițiativa aparține liberalilor, care arată că, în plan economic, realizarea unor activități cu ocazia Zilei naționale a gastronomiei și vinului românesc de către oficile consulare și misiunile diplomatice ale României poate stimula exporturile, aducând venituri suplimentare și contribuind astfel la creșterea economică a țării.

”Vinurile românești pot deveni un ambasador al culturii și calității gastronomice și viticole ale țării. De asemenea, vinul românesc constituie și un factor important pentru turism, întrucât poate atrage turiștii să descopere podgoriile, cramele și regiunile viticole ale României, generând venituri suplimentare pentru industria turistică”, susțin inițiatorii.

Condiții noi privind vânzarea de către stat a amenajărilor piscicole. Dacă nu sunt respectate, amenajările piscicole se întorc la stat CITEȘTE ȘI Condiții noi privind vânzarea de către stat a amenajărilor piscicole. Dacă nu sunt respectate, amenajările piscicole se întorc la stat

”Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc poate fi marcată și de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României prin organizarea de evenimente și programe de diplomație publică și culturală, cu caracter social, economic sau știintific, care pun în valoare specificul gastronomiei și vinului românesc, pentru promovarea imaginii României în lume, a industriei viticole, turismului și dezvoltării regionale din țara noastră”, prevede proiectul votat de senatori.

Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie adoptat și de către deputați și promulgat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ambasade
consulate
ziua
vinului
romanesc
gastronomie
parlament