Xi Jinping îi transmite lui Putin că Rusia și China ''vor apăra dreptatea în lume''

Xi Jinping îi transmite lui Putin că Rusia și China ''vor apăra dreptatea în lume''
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Președintele chinez Xi Jinping i-a transmis, la Beijing, omologului său rus Vladimir Putin că China și Rusia vor "apăra dreptatea în lume", a informat Ministerul Afacerilor Externe al țării asiatice, citat de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"În ciuda unor suișuri și coborâșuri, relațiile noastre s-au întărit și au rezistat testului peisajului internațional în schimbare. Suntem un bun exemplu pentru alte puteri în ceea ce privește respectul și sinceritatea. Dezvoltarea legăturilor noastre este favorabilă păcii, stabilității și prosperității în regiune și în lume", a declarat Xi în cadrul întâlnirii cu ușile închise pe care a avut-o cu Putin.

Vicepremierul Slovaciei spune că Robert Fico nu mai este într-o situație care să-i pună viața în pericol și este convins că va supraviețui CITEȘTE ȘI Vicepremierul Slovaciei spune că Robert Fico nu mai este într-o situație care să-i pună viața în pericol și este convins că va supraviețui

"Vom continua să ne consolidăm prietenia și să apărăm dreptatea în lume", a spus Xi în fața lui Putin, care a sosit miercuri după ora locală 4:00 a.m. (20:00 GMT) pe aeroportul din capitala Beijing în prima sa vizită în străinătate după realegerea sa pentru un al cincilea mandat, scrie Agerpres.

Potrivit Reuters, Xi a insistat totodată că China și Rusia nu au ajuns ușor la relațiile pe care le au în prezent și că acestea ar trebui să fie prețuite și îngrijite de ambele părți.

China va fi întotdeauna un bun vecin, prieten și partener de încredere reciprocă cu Rusia, a adăugat Xi, citat de televiziunea de stat.

Xi a calificat relațiile dintre Beijing și Moscova drept "propice păcii".

Relația dintre China și Rusia "nu este doar în interesul fundamental al celor două țări și popoare, ci este totodată propice păcii", a apreciat Xi Jinping, citat de AFP.

La rândul său, Putin i-a transmis lui Xi că Moscova și Beijingul au acumulat un "bagaj solid" de cooperare practică.

"Moscova și Beijingul au acumulat într-adevăr un bagaj solid de cooperare practică", a declarat Putin, citat de agențiile de presă ruse, preluate de Reuters.

Locatarul de la Kremlin a mai insistat că această cooperare dintre Rusia și China reprezintă un factor stabilizator pentru lume și că nu este îndreptată împotriva nimănui.

viewscnt
Afla mai multe despre
xi jinping
putin