Ursula von der Leyen obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2024

Parlamentul European a decis să îi acorde un nou mandat de cinci ani în fruntea Comisiei Europene Ursulei von der Leyen din Germania. 401 deputați europeni au votat pentru, 284 împotrivă și 15 s-au abținut.

Deputații din Parlamentul European și-au exprimat opțiunea prin vot secret, iar votul nu a fost lipsit de emoții pentru Ursula von der Leyen, prima femeie care obține două mandate consecutive în fruntea executivului european, ceea ce este de natură să ofere continuitate conducerii UE într-o perioadă de provocări economice și geostrategice, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
În caz de război, asediu sau alte situații de criză, ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței vor să lupte cu speculanții și să dea amenzi CITEȘTE ȘI În caz de război, asediu sau alte situații de criză, ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței vor să lupte cu speculanții și să dea amenzi

În vârstă de 65 de ani, ea și-a prezentat liniile directoare ale viitoarei sale președinții într-un discurs adresat direct deputaților europeni joi dimineață, în încercarea de a obține cele minimum 361 de voturi de care avea nevoie pentru o majoritate în Parlamentul cu 720 de locuri. Prezentându-și prioritățile pentru următorii cinci ani, ea a promis să se concentreze pe creșterea competitivității economiei UE și a promis să rămână alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar.

Von der Leyen a primit, de asemenea, ovații și o lungă rundă de aplauze pentru că l-a criticat pe Viktor Orbán, premierul din Ungaria, pentru ceea ce ea a numit "misiunea sa de împăciuire" în urma căreia s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova la începutul acestei luni.

Dacă nu ar fi obținut reconfirmarea în funcție, situația s-ar fi complicat foarte mult, iar liderii UE ar fi trebuit să găsească o alternativă, ceea ce ar fi întârziat intrarea în funcție a noii Comisii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ursula von der leyen
ue