Venezia TV semnalează faptul că podul de pe care a căzut un autocar plin cu turiști, săptămâna trecută, ar avea numeroase probleme legate de infrastructură, unele dintre ele putând fi produse de cerșetorii români care și-au făcut adăpost chiar la baza lui.
În accident și-au pierdut viața 21 de persoane, dintre care și 4 români, doi adulți și doi copii, membrii aceleiași familii, scrie G4Media.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Localnicii au trimis televiziunii locale mai multe imagini care rosturi expuse și balustrade rupte. Cineva a filmat stâlpii care susțin pasajul suprateran înnegriți de fumul provenit de la adăposturile persoanelor fără adăpost, focuri aprinse pentru a se încălzi sau pentru a-și găti mâncarea, ”care au alarmat de mai multe ori oamenii din cauza riscului potențial al unui incendiu care ar putea afecta stabilitatea stâlpilor”, după cum se precizează în știre.
”Sunt locuri care găzduiesc de ani de zile cerșetori români care trăiesc în Veneția. Ultima evacuare a zonei în care s-a prăbușit autobuzul a avut loc abia săptămâna trecută, dar există martori care susțin că au văzut revenirea celor pe care toată lumea din zonă îi numește, „barbanera” (barbă neagră)”, notează Venezia TV.
Procurorul Bruno Cherchi, s-a întâlnit cu jurnaliștii italieni, pentru a face bilanțul anchetei.
CITEȘTE ȘI Cine sunt oamenii trimiși de PNL la ANCOM și Curtea de ConturiMartorii care au supraviețuit căderii autobuzului de pe pasarela de pe Via Rizzardi au declarat Parchetului din Veneția că au auzit autobuzul târându-se pe parapetul de protecție. Este tot ce a relatat astăzi procurorul-șef Bruno Cherchi în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii: sunt persoane, a adăugat el, care au suferit traume, și-au pierdut rude și trebuie să aștepte până când vor fi în măsură să fie audiate.
Procurorul a adăugat, de asemenea, că rezultatele autopsiei efectuate pe corpul șoferului vor trebui să aștepte zece zile.
Datele colectate de poliția municipală de la locul accidentului au fost strânse a mai precizat procurorul.