Străinii ultra-bogați din Marea Britanie fără domiciliu fiscal în țară cer un regim fiscal similar celui din Italia, pentru a se evita un exod în masă al averilor

Străinii ultra-bogați din Marea Britanie fără domiciliu fiscal în țară cer un regim fiscal similar celui din Italia, pentru a se evita un exod în masă al averilor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:14

Străinii ultra-bogați din Marea Britanie fără domiciliu fiscal acolo îndeamnă guvernul să introducă un regim de impozitare forfetară în stil italian pentru a preveni un exod al averilor, deoarece statutul lor preferențial este amenințat în viitorul buget, transmite CNBC.

Investitorii străini pentru Marea Britanie, un grup de lobby format din persoane fără domiciliu fiscal în țară și consilierii lor, alături de think tank-ul Oxford Economics, au propus un regim de impozitare pe niveluri (TTR) care ar percepe străinilor bogați o singură taxă anuală în schimbul scutirii de la impozitul pe moștenire (IHT). asupra activelor din afara Marii Britanii și impozitul din Marea Britanie pe veniturile și câștigurile din străinătate, pe o perioadă de până la 15 ani, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Reorganizare în BNR după numirea noului board. Isărescu renunță la coordonarea a 4 direcții, dar preia Achizițiile. Schimbări ample în organigramă CITEȘTE ȘI Reorganizare în BNR după numirea noului board. Isărescu renunță la coordonarea a 4 direcții, dar preia Achizițiile. Schimbări ample în organigramă
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Astfel de taxe ar fi percepute în funcție de averea netă a unei persoane, cu taxe anuale propuse variind de la 200.000 de lire sterline (260.447 de dolari) pentru cei care au averi de până la 100 de milioane de lire sterline, și o taxă anuală de 2 milioane de lire sterline pentru cei cu averi de peste 500 de milioane de lire sterline.

Acest lucru diferă de regimul Italiei, care percepe o taxă recent dublată de 200.000 de euro pe an, indiferent de categoria de avere.

Investitorii străini pentru Marea Britanie urmează să se întâlnească joi cu oficiali guvernamentali pentru a discuta propunerile.

”Dacă nu există stabilitate, oamenii își fac acum planuri să plece”, a declarat Leslie MacLeod Miller, directorul general al Foreign Investors pentru Marea Britanie, pentru CNBC, miercuri, în timpul unui eveniment de anunțare a propunerilor.

Statutul de non-dom al Regatului Unit este o regulă fiscală din epoca colonială, care permite persoanelor care locuiesc în Regatul Unit, dar care au domiciliul în altă parte, să evite plata impozitului pe venit și câștiguri de capital din străinătate timp de până la 15 ani.

În 2023, se estimează că 74.000 de persoane se bucurau de acest statut, în creștere față de 68.900 în anul precedent.

Deși regimul a fost mult timp controversat din punct de vedere politic, a fost supus presiuni în ultimele luni, după ce Partidul Laburist a anunțat în august planuri de a intensifica abolirea planificată a statutului de non-dom prin interzicerea și utilizarea trusturilor pentru a adăposti activele din străinătate de IHT.

Apa este în pericol în Europa CITEȘTE ȘI Apa este în pericol în Europa

Este așteptat ca ministrul Finanțelor, Rachel Reeves, să anunțe majorări mari de taxe în buget, pe 30 octombrie, deoarece încearcă să înlăture deficitul de finanțare de 40 de miliarde de lire sterline raportat acum în finanțele publice.

Cifra a fost citată anterior la 22 de miliarde de lire sterline. Trezoreria nu a răspuns imediat solicitării CNBC de a comenta cu privire la deficit sau la viitoarele discuții cu FIFB.

Non-domii își mută banii

Reeves a spus anterior că anularea programului ar putea genera 2,6 miliarde de lire sterline (3,38 miliarde de dolari) pentru Trezorerie pe parcursul mandatului guvernului.

Cu toate acestea, o cercetare a Oxford Economics de luna trecută a avertizat că planurile ar putea costa contribuabilii 1 miliard de lire sterline până în 2029/2030, numai în venituri directe.

În total, s-a estimat că cei 72 de non-domi intervievați au investit un total de aproape 8,5 miliarde de lire sterline în economie de la sosirea lor în Regatul Unit.

Soarele a atins \'\'perioada de maximum solar\'\' CITEȘTE ȘI Soarele a atins ''perioada de maximum solar''

”Aceasta este doar o fracțiune din banii investiți de non-domi, așa că această investiție este în pericol”, a declarat miercuri Alex Stewart, director asociat la Oxford Economics.

Într-adevăr, unii au început deja să facă mișcări preventive. O nouă cercetare publicată miercuri de think tank-ul economic sugerează că non-domii care au participat la sondaj au cesionat deja cel puțin 842,2 milioane de lire sterline în așteptarea schimbărilor.

Mai multe perioade care au participat la eveniment, dar care au cerut să rămână anonime, au spus că iau în considerare mutarea în jurisdicții precum Italia, Elveția și Dubai în cazul în care planurile mai dure ar fi adoptate.

Potrivit cercetării de miercuri, care a chestionat 115 de persoane și 42 de consilieri, aproximativ 1 din 10 (13%) ar continua planurile de a pleca dacă ar fi introdus TTR, comparativ cu 98% care au spus că ar pleca dacă nu ar fi introdusă taxa fixă.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
domiciliu fiscal