PLANUL FISCAL În perioada 2024-2031, dinamica remunerării salariaților este proiectată să se reducă semnificativ

PLANUL FISCAL În perioada 2024-2031, dinamica remunerării salariaților este proiectată să se reducă semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 21:26

Restrângerea consumului guvernamental și ”menținerea unei politici prudente de venituri/transferuri sociale, inclusiv în ceea ce privește salariul minim”, precum și o reducere semnificativă a dinamicii ”remunerării salariaților” constituie angajamente ale Guvernului pe care le va transmite Comisiei Europene în Planul Fiscal Structural pe Termen Mediu al României. 

Guvernul arată că menținerea unei politici prudente de venituri/transferuri sociale, inclusiv în ceea ce privește salariul minim va susține in perspectivă îmbunătätirea competitivitătii, cu rezultate favorabile asupra dinamicii exporturilor, concomitent cu încetinirea dinamicii importurilor bunurilor de consum și implicit corecția balanei comerciale cätre un nivel mai sustenabil (ajustare cu 2,6 puncte procentuale până în anul 3031).

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Cât pierde România din fondurile PNRR dacă nu reduce pragul pentru microîntreprinderi la 88.500 euro. Suma transmisă de Comisia Europeană. Bani suspendați și pentru numirile la companiile din energie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cât pierde România din fondurile PNRR dacă nu reduce pragul pentru microîntreprinderi la 88.500 euro. Suma transmisă de Comisia Europeană. Bani suspendați și pentru numirile la companiile din energie
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În acest context, ”reformele cuprinse în prezentul plan (...), în particular reforma fiscalã R1, reforma salariului minim R6 și reforma sistemului de salarizare R7 vor contribui prin efectele restrictive asupra dinamicii cererii agregate și a prețurilor din economie în sensul reducerii presiunilor prin costuri la nivelul competitivității”, arată Executivul.

Ca urmare, ”în perioada 2024-2031, dinamica remunerärii salariatilor este proiectatã sã se reducã semnificativ la 6,6%, concomitent cu decelerarea dinamicii deflatorului PIB la 4,4% spre finalul orizontului de prognozã”.

Peste 100.000 de microîntreprinderi ar trebui să treacă la impozit pe profit dacă se reduce pragul la micro așa cum cere CE - surse CITEȘTE ȘI Peste 100.000 de microîntreprinderi ar trebui să treacă la impozit pe profit dacă se reduce pragul la micro așa cum cere CE - surse

Guvernul a anunțat majorarea salariului minim brut pe economie la 4.050 lei în 2025, iar conform angajamentelor din PNRR, anul viitor ar urma să fie adoptată o reformă fiscală, concomitent cu o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar.

viewscnt
Afla mai multe despre
plan
fiscal
salariați
remunerare
reducere
semnificativ
românia
comisia europeană