Portugalia - cale deschisă către un nou an-record

Portugalia - cale deschisă către un nou an-record
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2024

Numărul de turiști străini în Portugalia a crescut cu 7,5%, în perioada ianuarie - iunie 2024, fiind cel mai bun semestru înregistrat vreodată și deschide, astfel, calea către un nou an-record, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INE) portughez, transmite Reuters.

Peste 8,8 milioane de vizitatori străini au stat în hotelurile portugheze, în primele șase luni din acest an, numai în iunie intrând în țară aproape două milioane de oaspeți, un nivel-record și un avans de 6,9% față de iunie 2023, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Japonia va ridica alerta premieră de mega-cutremur, în anumite condiții CITEȘTE ȘI Japonia va ridica alerta premieră de mega-cutremur, în anumite condiții
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cei mai mulți turiști au venit din Marea Britanie, SUA și Spania.

Hotelurile au înregistrat peste 14 milioane de oaspeți, în primele șase luni ale anului, inclusiv călători din Portugalia, iar veniturile totale ale acestor unități de cazare au urcat în ritm anual cu 12,3%, la 2,8 miliarde de euro, conform INE.

Turismul este unul dintre motoarele-cheie ale creșterii economiei portugheze. Anul trecut, țara a înregistrat un nivel de peste 18 milioane de vizitatori străini.

Undă verde pentru demolarea stadionului ”Dan Păltinișan” din Timișoara. Arenă nouă, în loc, la standarde UEFA CITEȘTE ȘI Undă verde pentru demolarea stadionului ”Dan Păltinișan” din Timișoara. Arenă nouă, în loc, la standarde UEFA

Consumul legat de turism a crescut la 43,7 miliarde de euro, fiind responsabil, în 2023, pentru 16,5% din Produsul Intern Brut (PIB), ceea ce a generat aproape jumătate din creșterea de 2,3% a economiei, relevă statistica INE.

În baza acestui indicator, dependența Portugaliei de turism este una dintre cele mai ridicate din partea continentală a Uniunii Europene (UE) și a doua după Islanda, notează Institutul Național de Statistică al Portugaliei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
taxa