Palatul prezidențial din Seul, lovit de un balon cu deșeuri din Coreea de Nord

Palatul prezidențial din Seul, lovit de un balon cu deșeuri din Coreea de Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:59

Un balon nord-coreean plin cu deșeuri a lovit complexul prezidențial din Seul, incidentul intervenind pe fondul tensiunilor puternice dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, relatează AFP.

Balonul „a explodat în aer și resturile au fost împrăștiate în jurul birourilor din Yongsan”, joi dimineață, a precizat serviciul de securitate al președintelui într-un comunicat transmis AFP, referindu-se la complexul prezidențial. Conținutul balonului „nu prezenta niciun risc”, a precizat aceeași sursă.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Tranzacție finalizată în IT-ul românesc - Roweb a fost cumpărată de unul dintre cele mai mari grupuri de software din Bulgaria CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție finalizată în IT-ul românesc - Roweb a fost cumpărată de unul dintre cele mai mari grupuri de software din Bulgaria
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Din luna mai, Coreea de Nord trimite în mod regulat în Sud baloane de gunoi, ca represalii, potrivit Phenianului, la propaganda trimisă de activiști din Sud, arată News.ro

Potrivit cotidianului sud-coreean Chosun Daily, balonul conținea manifeste care îi ridiculiza pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și pe soția acestuia, Kim Keon Hee, cu fotografii ale cuplului însoțite de comentariul „Din fericire, președintele Yoon și soția sa nu au copii” și „Coreea de Sud este regatul lui Keon Hee”.

Prima-doamnă a Coreei de Sud este acuzată că a participat la o schemă de manipulare a acțiunilor și că a intervenit în desemnarea candidaților partidului conservator aflat la putere, înainte de alegerile generale din aprilie.

Vila din Eforie Nord a unui fost șef TVR este scoasă la licitație de autorități CITEȘTE ȘI Vila din Eforie Nord a unui fost șef TVR este scoasă la licitație de autorități

Este a doua oară când biroul liderului sud-coreean, situat în centrul Seulului și situat într-o zonă de interdicție aeriană, este lovit direct de baloane lansate de Nord, primul incident având loc în iulie.

Acest ultim incident are loc la doar câteva zile după ce Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat activiștii din Sud că trimit materiale anti-Phenian în Nord, iar Seulul că trimite drone în capitala nord-coreeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
seul
baloane
coreea de nord