Mazăre, în instanță: În Madagascar am fost amenințat de un procuror și un polițist; am fost adus forțat în România

Mazăre, în instanță: În Madagascar am fost amenințat de un procuror și un polițist; am fost adus forțat în România
scris 24 iun 2019

Fostul primar Radu Mazăre a declarat luni, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, că a fost adus cu forța în România, fiind amenințat de un procuror și un polițist din Madagascar.

Radu Mazăre a fost adus din penitenciar la Instanța supremă, unde era programat să se desfășoare procesul în care a fost achitat în primă instanță în dosarul privind construirea de locuințe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă" din Constanța, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, Mazăre a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui în dosarul "Polaris".

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Program prelungit la serviciile de pașapoarte, începând de astăzi CITEȘTE ȘI Program prelungit la serviciile de pașapoarte, începând de astăzi

În ambele procese, fostul primar a contestat procedura prin care a fost extrădat din Madagascar, susținând că s-au făcut presiuni asupra lui și a fost adus "forțat" în România.

"Nu renunț la aplicarea principiului specialității, întrucât consider că mi-au fost încălcate drepturile de ambele state, atât Madagascar, cât și România, în momentul în care am fost adus forțat în România, fără posibilitatea de a mă prezenta în fața unei instanțe din statul Madagascar și când am fost preluat de escorta românească, fără a exista o hotărâre a unei instanțe de extrădare. Deși în Madagascar s-au făcut presiuni asupra mea, am fost amenințat inclusiv cu copiii, ca să-mi dau acordul scris că doresc să renunț la orice și doresc să mă întorc în România, nu am făcut acest lucru. Am fost amenințat de un ofițer de poliție, precum și de un procuror. (...) De când am plecat din România, am anunțat autoritățile unde mă aflu și nu am avut intenția de a mă ascunde", a declarat Mazăre în instanță.

Avocații lui Mazăre au contestat legalitatea procedurii prin care fostul primar a fost adus în țară, susținând că decizia de extrădare nu a fost luată de o instanță din Madagascar, ci de către un procuror.

Iohannis - mai puțini bani din salariu, câștig mai mare din chirii CITEȘTE ȘI Iohannis - mai puțini bani din salariu, câștig mai mare din chirii

În plus, spun avocații, la dosar nu există un consimțământ al lui Mazăre că acceptă să fie extrădat în România.

Radu Mazăre a fost extrădat în România pe 20 mai, el având o condamnare definitivă de 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

De asemenea, el mai are două condamnări în alte dosare, dar care nu sunt definitive. 

viewscnt
Afla mai multe despre
madagascar
radu mazare