Managerii estimează o creștere a prețurilor în construcții și în comerțul cu amănuntul până în august

Managerii estimează o creștere a prețurilor în construcții și în comerțul cu amănuntul până în august
scris 28 iun 2023

Managerii estimează o creștere a activității în construcții și în comerțul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și în servicii, precum și o creștere a prețurilor în construcții și în comerțul cu amănuntul, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Forajele de apă au schimbat axa de înclinare a pământului CITEȘTE ȘI Forajele de apă au schimbat axa de înclinare a pământului

Industria prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +5%), scrie News.ro.

Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% .

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

Construcții

Potrivit estimărilor din luna iunie 2023, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producției (sold conjunctural +23%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +11%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +26 %).

Unde muncesc oamenii cel mai mult și cel mai puțin în Europa? Țările balcanice au cele mai lungi săptămâni de lucru, Țările de Jos, Austria și Norvegia cele mai scurte. Câte ore săptămânale sunt efectiv lucrate în România CITEȘTE ȘI Unde muncesc oamenii cel mai mult și cel mai puțin în Europa? Țările balcanice au cele mai lungi săptămâni de lucru, Țările de Jos, Austria și Norvegia cele mai scurte. Câte ore săptămânale sunt efectiv lucrate în România

Comerț cu amănuntul

În sectorul comerț cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +17%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +13%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +12%).

Managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25%).

Servicii

Conform estimărilor din luna iunie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +2%).

Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +9%).

viewscnt
Afla mai multe despre
manageri
preturi
ins