Germania le cere cetățenilor săi să părăsească Libanul cât mai curând posibil

Germania le cere cetățenilor săi să părăsească Libanul cât mai curând posibil
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 07:53

Germania și-a îndemnat cetățenii să părăsească Libanul cât mai curând posibil, din cauza riscului unei escaladări în conflictul dintre Israel și Hezbollahul pro-iranian, informează agenția AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Cetățenii germani sunt rugați să părăsească Libanul cât mai repede posibil”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. „Tensiunile actuale din zona de frontieră cu Israelul se pot agrava în orice moment”, a adăugat ministerul german.

PSD a renunțat la propunerea ca străinul căsătorit cu un român să poată obține cetățenia română chiar dacă ambii soți locuiesc în străinătate CITEȘTE ȘI PSD a renunțat la propunerea ca străinul căsătorit cu un român să poată obține cetățenia română chiar dacă ambii soți locuiesc în străinătate

Există de asemenea „un risc sporit de atentate teroriste” în Liban, ce ar putea viza străinii occidentali sau marile hoteluri, scrie Agerpres.

Israelul și Hezbollahul sunt angrenate în schimburi de focuri aproape zilnice după atacul grupării islamiste palestiniene Hamas împotriva teritoriului israelian pe 7 octombrie, atac ce a declanșat războiul din Fâșia Gaza.

Șefa diplomației germane Annalena Baerbock a atenționat împotriva „erorilor de calcul” ce ar putea declanșa un război total între Israel și Hezbollah în Liban, îndemnând la o „extremă reținere”.

„Cu fiecare rachetă ce traversează Linia albastră (…), crește pericolul ca o eroare de calcul să poată declanșa un război (…)”, a scris Annalena Baerbock pe rețeaua socială X, cu referire la linia de demarcație fixată de ONU între Liban și Israel.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
liban