Germania înăsprește reglementările pentru a proteja companiile de preluările străine

Germania înăsprește reglementările pentru a proteja companiile de preluările străine
scris 12 iul 2017

Guvernul Germaniei a aprobat miercuri reglementări care permit blocarea mai ușoară a vânzărilor de companii de importanță strategică unor investitori din afara Uniunii Europene, din cauza îngrijorărilor că China dobândește în acest fel expertiză germană, transmite Reuters.

Noile reglementări, adoptate pe fondul temerilor că protecționismul în creștere afectează comerțul internațional, permit guvernului să blocheze preluările dacă există riscul pierderii de know-how important. Regulile nu necesită aprobarea parlamentului, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Rămânem una dintre cele mai deschise economii din lume, dar trebuie în același timp să luăm în considerare condiții competitive corecte. Datorăm acest lucru companiilor noastre. Concurează deseori cu țări în care economiile nu sunt la fel de deschise”, a afirmat într-un comunicat ministrul Economiei, Brigitte Zypries.

STUDIU Doar unul din patru angajați are foarte mare încredere în angajator CITEȘTE ȘI STUDIU Doar unul din patru angajați are foarte mare încredere în angajator

Achiziția, anul trecut, a producătorului german de roboți Kuka de către compania chineză Midea a provocat temeri că China obține acces la tehnologii de importanță majoră, în timp ce își protejează propriile companii de prelurile străine.

Noile reguli stabilesc pentru prima oară criterii pentru blocarea unui acord, în special dacă acesta pune în pericol infrastrucura critică, cum ar fi spitalele și rețelele energetice.

La începutul acestui an, Ministerul german al Economiei a retras aprobarea achiziției producătorului de cipuri Aixtron de către Fujian Grand Chip Investment Fund (FGC), din motive de securitate.

Luna trecută, liderii UE au convenit să ia în considerare analizarea investițiilor făcute de companiile chineze de stat.

Franța, Germania și Italia au susținut ideea de a permite UE să blocheze investițiile chineze, parțial pentru că companiile europene nu beneficiază de un acces similar în China.

Totuși, unele state europene, cum este Suedia, au considerat că ideea merge în direcția protecționismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
preluari
companii
germania