Fabrică de var din Brașov, nevoită să își mute activitatea din cauza poluării

Fabrică de var din Brașov, nevoită să își mute activitatea din cauza poluării
scris 24 feb 2023

Primăria Brașov a blocat activitatea unei fabrici de var care funcționa într-o zonă rezidențială din municipiu. Este al treilea operator economic cu punct de lucru în municipiul Brașov care este nevoit să se mute, după ce autoritățile locale au blocat activitatea a două stații de asfaltare care funcționau tot în zone locuite.

Primăria Brașov a blocat reautorizarea unei fabricii de var care funcționa pe strada Carierei din municipiu, agentul economic nemaiprimind autorizație de mediu, document care trebuia reînnoit luna aceasta, după autoritățile locale s-au adresat celor de mediu în acest sens, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Firmele, obligate să răspundă clienților la telefon în cel mult 5 minute. Amenzi de zeci de mii de lei, în caz contrar CITEȘTE ȘI Firmele, obligate să răspundă clienților la telefon în cel mult 5 minute. Amenzi de zeci de mii de lei, în caz contrar
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Conform unui comunicat dat publicității, vineri, de Primăria Brașov, Agenția de Protecție a Mediului a anunțat, în urmă cu două zile, respingerea solicitării de revizuire a autorizației integrate de mediu pentru Fabrica de var de pe strada Carierei.

”Primăria Municipiului Brașov a comunicat Agenției de Protecție a Mediului, în cadrul procedurii de obținere a autorizației de mediu pentru Fabrica de var de pe str. Carierei, că există numeroase petiții cu privire la poluarea din zonă. În același timp, potrivit documentațiilor de urbanism, Fabrica de var Stejeriș funcționează într-o zonă rezidențială, iar, conform Planului Urbanistic General, această fabrică se încadrează la categoria funcțiunilor interzise. Solicitarea municipalității a fost ca această fabrică să nu mai primească autorizație de mediu și, implicit, să își relocheze activitatea într-o zonă industrială”, au explicat oficiali ai municipalității.

Conform acestora, în condițiile în care firma care a solicitat autorizația de mediu nu a primit-o, proprietarii fabricii de var au apelat la un subterfugiu și au depus o nouă solicitare, pe o altă firmă, Primăria transmițând un nou punct de vedere, identic cu cel din noiembrie.

Firmele, obligate să răspundă clienților la telefon în cel mult 5 minute. Amenzi de zeci de mii de lei, în caz contrar CITEȘTE ȘI Firmele, obligate să răspundă clienților la telefon în cel mult 5 minute. Amenzi de zeci de mii de lei, în caz contrar



”Opoziția municipalității se referă la activitatea fabricii de var și la poluarea pe care o produce, nu la numele companiei care o deține”, au precizat oficialii Primăriei.

Fabrica de var este al treilea agent economic care funcționa în zonă rezidențială din municipiul Brașov și care este nevoit să se mute în urma demersurilor autorităților locale, nemulțumite de poluarea pe care unele firme o produc. 

Anul trecut, municipalitatea reușit să închidă o stație de producere a asfaltului, iar la începutul acestei luni a închis o altă stația de asfaltare pe motiv că funcționau în zone locuite și produceau poluare în cartierul Bartolomeu.

Brașovul și-a asumat reducerea cu 55% a emisiilor CO2 până în anul 2030 și neutralitatea climatică până în 2050.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrică de var
brasov