Demisii în lanț la o multinațională, prezentă și în România, care le-a cerut angajaților să vină la birou

Demisii în lanț la o multinațională, prezentă și în România, care le-a cerut angajaților să vină la birou
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:29

73% dintre angajații unei multinaționale, care le-a cerut salariaților să vină cinci zile pe săptămână la birou în loc de trei ca până acum, și-au anunțat intenția de a demisiona.

Conducerea Amazon a trimis angajaților o notă internă prin care i-a anunțat că le cere să vină la birou 5 zile pe săptămână. Informația a stârnit nemulțumiri în rândul angajaților, arată Adevărul

Urmărește-ne și pe Google News
Viteza maximă la periferia Parisului, limitată la 50 km/h CITEȘTE ȘI Viteza maximă la periferia Parisului, limitată la 50 km/h
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

A trecut doar o săptămână de când CEO-ul Amazon, Andy Jassy, ​și-a anunțat angajații că vor trebui să se întoarcă la birou cinci zile pe săptămână – și deja, 73% dintre lucrătorii Amazon iau în considerare să renunțe la job, scrie Fortune.

Deși angajaților gigantului tehnologic de 1,9 trilioane de dolari și s-a cerut să se întoarcă full-time la birou din ianuarie 2025, datele evidențiază că mulți speră să-și găsească un nou loc de muncă înainte de Anul Nou.

Majoritatea angajaților companiei Amazon au raportat că nu sunt mulțumiți de întoarcerea full-time la birou și caută noi locuri de muncă.

Mai mult, peste o treime au spus că cunosc pe cineva din companie care și-a dat demisia din cauza anunțului.

Fortune a descoperit, în mod similar, în propria investigație că angajații sunt „furioși să aplice” pentru noi locuri de muncă și deja intervievează pentru roluri mai flexibile în altă parte.

FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri

Amazon nu a răspuns solicitării de comentarii a lui Fortune.

Peste 90% dintre angajații Amazon sunt „nemulțumiți” de noua politică a companiei, potrivit sondajului Blind, iar mulți și-au exprimat temerile că decizia Amazon va inspira alți giganți ai tehnologiei să urmeze exemplul.

Într-adevăr, de când Amazon a anunțat că va chema lucrătorii înapoi la vechile modalități de lucru, producătorul de computere Dell a cerut, în mod similar, personalului său de vânzări să vină la birou cinci zile pe săptămână.

Cu toate acestea, cercetările arată în mod constant că multinaționalele care le cer angajaților să vină 5 zile pe săptămână la birou, cum sunt Amazon și acum Dell, sunt de fapt excepții de la regulă.

GRAFIC Industria românească merge tot mai prost și se adâncește în criză CITEȘTE ȘI GRAFIC Industria românească merge tot mai prost și se adâncește în criză

Compania americană deține pe plan local Amazon Development Center (Romania) SRL și Amazon Data Services Romania SRL, ambele cu sediul în Iași, precum și Amazon Web Services EMEA SARL Luxemburg Sucursala București, companie înființată în partea a doua a anului 2020. De asemenea, recent, compania a deschis a deschis un studio de dezvoltare de jocuri. Detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
demisii
amazon