Aproape jumătate dintre companiile din SUA intenționează să elimine anul viitor cerințele de deținere a unei diplome de licență pentru unele posturi, a arătat un nou sondaj citat de Daily Mail.
Iar 55 la sută au spus că au eliminat deja cerințele de diplomă în acest an, conform unui sondaj Intelligent.com efectuat la 800 de angajatori din SUA, realizat în noiembrie, arată Adevărul.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Sondajul a fost realizat după ce companii precum Walmart , IBM , Accenture, Bank of America și Google au anunțat planuri similare.
De exemplu, Accenture a lansat un program de ucenicie în 2016 prin care de atunci a angajat 1.200 de persoane, a informat CNBC .
Aproximativ 80% dintre acești oameni s-au alăturat companiei fără o diplomă de facultate de patru ani.
La începutul acestui an, compania și-a extins programul cu scopul de a ocupa 20 la sută din posturile sale entry-level din SUA.
„Acreditările educaționale ale unei persoane nu sunt singurii indicatori ai succesului, așa că am avansat în abordarea angajării pentru a ne concentra pe abilități, experiențe și potențial”, a declarat directorul general al Accenture America de Nord, Jimmy Etheredge.
În octombrie, Walmart a eliminat diplomele universitare ca o cerință pentru sute dintre posturirile sale corporative, spunând că va scăpa de „barierele inutile” care împiedică avansarea în carieră.
CITEȘTE ȘI Indemnizație de hrană pentru transportatorii români și majorarea plafonului neimpozabilAcesta a spus că solicitanții de locuri de muncă vor începe să vadă fișele postului actualizate anul viitor.
În special, a spus că va renunța la necesitatea unei diplome universitare dacă candidații pot demonstra că au dobândit abilitățile necesare printr-o experiență anterioară alternativă.
„Deși diplomele ar trebui să facă parte din ecuație și, în unele cazuri, chiar necesare, există multe roluri în care o diplomă este pur și simplu inutilă, inclusiv la sediul corporativ”, se arată într-o postare pe blog a retailerului.
Dar, în timp ce unele companii par să fie vârful de lance a mișcării, cele care nu au făcut modificări până acum par mai puțin probabil să facă acest lucru în viitor.
Dintre companiile care nu au eliminat cerințele privind diplomele de licență în 2023, doar 9% au declarat că anticipează să facă acest lucru anul viitor.