Autoritățile din China anchetează corupția larg răspândită în industria serviciilor funerare

Autoritățile din China anchetează corupția larg răspândită în industria serviciilor funerare
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Autoritățile chineze au scos la iveală corupția larg răspândită în industria serviciilor funerare, cu infracțiuni mergând de la perceperea de taxe ilegale și până la construirea ilegală de cimitire, consemnează miercuri media de stat din China, preluată de Reuters. Mai mulți vechi directori și oficiali ai unor instituții din domeniu au fost arestați.

Chiar săptămâna trecută, s-a constatat implicarea unei companii chineze într-un scandal privind furtul și revânzarea de cadavre, unele provenite de la case funerare, după ce o știre publicată de portalul Pengpai Xinwen (The Paper) din Shanghai, susținut de stat, s-a „viralizat” în social media, transmite Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Telenovelă în reluare? Mult-întârziata centrală nouă a Romgaz de la Iernut, din nou în întârziere. Duro Felguera a mobilizat doar 70% din resursele promise CITEȘTE ȘI Telenovelă în reluare? Mult-întârziata centrală nouă a Romgaz de la Iernut, din nou în întârziere. Duro Felguera a mobilizat doar 70% din resursele promise
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Anchetatorii din provinciile Anhui, Guangdong, Jiangsu, Jiangxi, Jilin, Liaoning, Sichuan și Yunnan au descoperit numeroase încălcări ale legii de către angajați ai unor case funerare și organisme similare, a scris China Daily.

Zeci de astfel de cazuri au fost depistate de la debutul cercetărilor, la începutul anului în curs. Mulți dintre cei vizați de anchete au vechime în industrie, conform media.

Campanii anticorupție din Anhui, Liaoning și Jilin au permis să se constate că unele companii funerare percepeau taxe ilegale, precum și construirea și operarea ilegală de cimitire, potrivit Global Media, organ al Partidului Comunist.

Astfel, un angajat al unei companii funerare din Huainan, în provincia estică Anhui, a fost arestat pentru „presupuse încălcări grave ale disciplinei și legii”, a anunțat guvernul local, folosind un eufemism care se referă de regulă la cazurile de corupție.

Cercetător: România a pierdut 74 specii de plante, dar are 1.253 de specii rare CITEȘTE ȘI Cercetător: România a pierdut 74 specii de plante, dar are 1.253 de specii rare

În provincia sud-vestică Sichuan, autoritățile din orașul Dazhou au lansat cercetări împotriva a 89 de persoane și au arestat șase.

Este anchetat și directorul a două companii din Quxian, în aceeași provincie, respectivul având o vechime de peste 30 de ani în industria serviciilor funerare, a menționat guvernul local.

Autoritățile din Jilin (nord-est) și-au accelerat la rândul lor eforturile de a combate corupția în serviciile funerare, în răspuns la reclamațiile din partea publicului, a mai consemnat media de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
servicii funerare