Autoritate de reglementare britanică: Căutarea ”cu orice preț” a accesului City of London pe piețele europene ar fi greșită

Autoritate de reglementare britanică: Căutarea ”cu orice preț” a accesului City of London pe piețele europene ar fi greșită
scris 7 mai 2021

Autoritarea pentru Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie a apreciat, joi, că ar fi greșit ca regatul Unit să caute să obțină ”cu orice preț” accesul City of London pe piețele europene, dacă acest lucru ar face mai dificilă stabilirea regulilor, transmite Reuters.

Marea Britanie a ieșit din orbita UE pe 31 decembrie, iar acordul său comercial cu blocul european nu acoperă serviciile financiare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

UE evaluează accesul direct pe piața financiară pentru Marea Britanie în conformitate cu normele sale de ”echivalență”. Blocul a declarat că nu se grăbește, deoarece vrea să știe cât de departe se va îndepărta Marea Britanie de reglementările UE.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

CEO-ul FCA, Nikhil Rathi, a declarat că Marea Britanie își va folosi autonomia pentru a reglementa în beneficiul piețelor financiare și al consumatorilor din Marea Britanie. Modificările aduse regulilor moștenite de la UE se vor concentra pe adaptarea lor la ”specificitățile și nevoile” piețelor din Marea Britanie și nu doar la divergența de dragul acesteia.

”Și, deși efectul probabil al oricăror modificări ale regimului de reglementare din Regatul Unit asupra echivalenței cu UE ar trebui și va fi luat în considerare, nu este în concordanță cu obiectivele FCA de a viza echivalența cu orice preț, inclusiv costul de oportunitate al eșecului de a face ca piețele noastre să funcționeze mai bine ", a spus Rathi într-un discurs adresat Asociației Băncilor Străine.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat separat că trebuie să existe ”o diferență foarte clară” între echivalență și așa-numita politică de localizare.

Bruxelles-ul solicită băncilor europene să mute cliringul instrumentelor derivate denominate în euro de la Londra la Frankfurt, până la mijlocul anului 2022, mai degrabă decât să le permită să continue cliringul în Regatul Unit, sub echivalență.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

"Echivalența se referă la locul în care proprii rezidenți fac afaceri, locația este restul lumii. Acesta este un mare pas înainte", a declarat Bailey reporterilor.

"Nu cred că acest lucru este în interesul piețelor financiare, nu cred că este în interesul stabilității financiare", a mai spus Bailey.

Bancherii consideră că este puțin probabil ca UE să acorde echivalența în curând și că Marea Britanie ar trebui să se concentreze în schimb pe accelerarea eforturilor pentru a face orașul mai atractiv la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
city of london
marea britanie