Ambasada SUA la București despre acțiunile militare ale lui Putin: Rusia a invadat Moldova și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul? Reacția ambasadei ruse

Ambasada SUA la București despre acțiunile militare ale lui Putin: Rusia a invadat Moldova și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul? Reacția ambasadei ruse
scris 13 ian 2022

Noile provocări lansate de Moscova prin comasarea soldaților de-a lungul graniței cu Ucraina au dus, în această săptămână, la negocieri între Rusia și Occident.

Dincolo de ceea ce pare a fi un eșec diplomatic la masa negocierilor, conflictul a ajuns la un nou nivel, în mediul online. Ambasada SUA la București a publicat miercuri seara un mesaj în care amintește că Rusia a invadat Moldova, Georgia și Ucraina și nu a mai plecat. ”Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, transmite ambasada într-o postare pe twitter. După 2 ore a venit și replica ambasadei Rusiei în România.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Polițiștii dau mai multe amenzi pentru nepurtarea corectă a măștilor CITEȘTE ȘI FOTO Polițiștii dau mai multe amenzi pentru nepurtarea corectă a măștilor

”Rusia a invadat Republica Moldova... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina... și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, a scris Ambasada SUA la București, miercuri seaă, după finalizarea unei noi runde de negocieri NATO-Rusia de la Bruxelles, scrie Hotnews.ro.

La scurt timp, ambasada Rusiei la București a venit cu o replică pe Facebook.

Ambasada a citat cifre dintr-un articol publicat în decembrie anul trecut în publicația ”The Intercept”:

Vă propunem să luați cunoștință de un articol despre modul în care Armata Americană ”protejează pacea și libertatea” în Afganistan, Irak, Siria: ”Potrivit organizației nonprofit Airwars, SUA au condus peste 91,000 de atacuri aeriene în 7 zone majore de conflict din 2001, care s-au soldat cu cel puțin 22.000 de civili uciși, însă numărul victimelor ar putea fi de 48.000”. (...) ...în cadrul Operațiunii Haymaker care a durat 2 ani, între 9 și 10 afgani au fost uciși de atacurile cu drone americane, fiind victime colaterale. Pentru SUA, acesta a fost un cost acceptabil.”

„Diferențe majore” au fost observate cu Moscova în ceea ce privește securitatea în Europa, dar țările NATO rămân deschise dialogului, a declarat șeful Alianței Atlantice, după o reuniune a consiliului NATO cu Rusia la Bruxelles, relatează AFP și Reuters.

”Există diferențe semnificative între (aliații) NATO și Rusia. Diferențele noastre nu vor fi ușor de depășit, dar este un semn pozitiv faptul că toate țările NATO și Rusia s-au așezat în jurul aceleiași mese și au abordat chestiuni substanțiale'', a spus secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în conferința de presă de după încheierea primei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia din ultimii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
ambasada sua
rusia