Elevii ar urma să studieze în școli, dacă vor dori acest lucru, și materia „Educație financiară”, în baza unui acord de colaborare semnat astăzi între Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, Banca Națională, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor pentru introducerea în învățământul primar a acestei discipline opționale. La nivelul învățământului gimnazial și liceal ar urma să fie predată „Educație economico-financiară” de către profesori care vor fi special instruiți în acest sens.
La nivel universitar, vor fi prezentate informații de actualitate privind principalele decizii și evoluții din domeniul financiar. Totodată, vor fi susținute prezentări adresate studenților în cadrul unor programe pe teme specifice educației financiare și vor fi realizate proiecte dedicate cadrelor didactice universitare.
Și pentru adulți vor fi realizate campanii de informare, prin intermediul unei platforme online comună.
Semnatarii vor elabora Strategia Națională de Educație Financiară, în primă fază prin redactarea unei „Cărții albe” - lista actorilor angrenați în activități sau proiecte din domeniul educației financiare, precum și a unui studiu național referitor la nivelul actual al cunoștințelor din domeniul educației financiare.
Acordului este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire, iar părțile semnatare vor constitui și un Comitet pentru educație financiară, care să coordoneze procesul.