Ca și antreprenor, Ciprian Otea, fondatorul și CEO-ul producătorului și distribuitorului de produse de curățenie Misavan, consideră că este cel mai mult preocupat de modul în care reușește să transfere autenticitatea companiei, nu doar angajaților, ci și oamenilor în general.
„Noi zicem că suntem niște oameni faini. Nu știm exact cât de bine facem lucrurile, cât de buni suntem sau mai puțini buni, dar vrem să fim autentici. Și asta de fapt este preocupare mea cea mai importantă. Dacă vom reuși să transferăm această autenticitate celorlalți din exterior, cred că vor fi unii care se vor regăsi în valorile și în modul în care facem noi lucrurile. Și pe acei oameni îi dorim, pe cei care aderă ușor la valorile noastre”, a spus, la emisiunea Pastila de HR de la PROFIT NEWS TV, Ciprian Otea, fondator Misavan.
El adaugă că sunt de apreciat acei manageri care reușesc să-i facă fericiți pe membrii echipei lor.
„Eu cred că omul este același și acasă, și la serviciu. Și ar fi ideal să încercăm să tratăm oamenii ca pe un întreg. Am făcut greșeala și cred că o fac și acum să nu reușesc de fiecare dată să-i vad pe colegii mei - și ei la rândul lor pe colegii lor - ca pe un întreg. Un coleg este un om cu problemele lui, cu bucuriile lui, și care nu pot fi separate.
Cele de la serviciu inevitabil se mai duc și pe acasă, iar cele de acasă inevitabil se mai duc și pe la serviciu. Și, în momentul în care îi înțelegem pe oameni, cred că putem să le oferim ceva din ceea ce își doresc ca să se simtă bine la serviciu, cu ceea ce fac”, spune acesta.
CITEȘTE ȘI MyBenefits și Sodexo Benefits and Rewards Services dezvoltă un parteneriat prin care milioane de angajați își pot selecta online beneficiile extra salariale din peste 28.000 de produse și servicii, în funcție de bugetul alocat de angajatorCiprian Otea afirmă și că pentru motivarea angajaților a fost nevoit să ajusteze salariile, în contextul actual.
„Este o presiune pe salarii într-adevăr. Noi am simțit că e bine să facem o ajustare fără să așteptăm un moment în care să se întâmple ceva major în interiorul companiei. Am simțit de la colegii noștri că e important să facem niște ajustări și le-am făcut. În afară de ajustările care au legătură cu partea financiară, venim și cu lucruri care poate sunt mai greu de cuantificat în bani. Oricine care are o problemă, care simte să o discute cu cineva poate primi o recomandare și un sfat avizat fără ca acest lucru să însemne un efort. Încercăm să venim în sprijinul colegilor noștri și cu lucruri care se întâmplă în viața de zi cu zi”, precizează antreprenorul.
Compania Misavan are în prezent 300 de angajați. Fondatorul afirmă că i-a fost mai ușor să găsească angajați în zona Iașiului, decât în alte zone.
„Poate că fiind acasă numele Misavan înseamnă ceva mai mult pentru unii ieșeni decât pentru cei care sunt în alte zone din țară. Cu siguranță este o diferență de percepție. Și acasă cred că am reușit să transmitem mai mult din ce suntem noi ca și companie, am reușit să transpunem mai bine autenticitatea noastră.
Pe de alta parte, răspunsul meu este destul de imprecis, pentru că în ultimii ani nu am avut recrutări masive la Iași. Foarte mulți din colegii mei din zona Iașiului au mai mult de 5-10 ani în companie. În schimb, în alte zone din țară am sesizat că este un pic mai dificil, cel puțin pentru noi, să putem să convingem oameni buni, profesioniști, să urce în barca noastră”, adaugă acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Manuel Fernandez Amezaga, CEO Sodexo: Angajații așteaptă ca inflația să fie suportată de companie. Salariul nu mai este argumentul principalCompania vrea însă să angajeze mai mulți oameni ca reprezentanți de vânzări în diferite zone ale țării, unde are o reprezentare mai redusă.
„Venim cu un pachet standard de lucru, salariu de bază, mașină, telefon, tabletă. Și, în afară de asta, venim și cu posibilitatea de a se forma în interiorul companiei în perioada de on boarding și în toate lunile până când el reușește cu adevărat să genereze valoare. De asemenea, nu avem limită din perspectiva bugetului de învățare. Ce nu ne place este plafonarea, lucrurile gata făcute, șabloanele, nu suntem genul acesta de companie. Cred că încurajăm foarte mult un soi de intraprenoriat”, mai spune Ciprian Otea.