Bucureștenii se pot înscrie, începând de joi, în programul prin care Primăria Capitalei oferă 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru achiziționarea de mașini mai puțin poluante în schimbul celor vechi, duse la casare, ori chiar electrocasnice și electronice noi, cu clasă energetică superioară.
Municipalitatea a anunțat, luni, că sesiunea de înscrieri în programul pentru eco-vouchere începe joi, la ora 18.00, urmând ca 5.000 de bucureșteni să primească eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei pentru achiziționarea unor autovehicule noi EURO 6, non-diesel, hibride sau electrice, dar și obiecte electrocasnice și electronice noi cu clasa energetică superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, scrie News.ro.
Bucureștenii se pot înregistra în aplicația PEVAUTO, prin accesarea site-ului Primăriei Capitalei, secțiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”. Înregistrarea în aplicație se va încheia după ce este atins numărul de 6.000 de înscrieri.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul a redactat actul care ridică salariul minim brut și introduce, în premieră, un salariu minim diferențiat, din noiembrieDupă verificarea îndeplinirii condițiilor de eligibilitate, vor fi acceptați în program, în ordinea înscrierii, primii 5.000 de proprietari eligibili, lista acestora urmănd a fi publicată pe site-ul primăriei.
Procedura de înregistrare a proprietarului autovehiculului uzat în aplicația PEVAUTO se va face prin completarea datelor personale din: CI/BI și certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele fizice, certificatul de înmatriculare emis de ONRC și certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele juridice și încărcarea acestor documente în aplicație. În situația în care numărul de identificare al autovehicululi uzat menționat (serie șasiu) nu este pe certificatul de înmatriculare, proprietarul va încărca și cartea de identitate a autovehiculului.
În aplicația PEVAUTO proprietarul își va exprima acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și va declara pe propria răspundere că nu are datorii la bugetul de stat și la cel local.
Aplicația va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic, ce va fi comunicat pe adresa de e-mail împreună cu un link unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicația pentru a încărca documentele referitoare la casarea și radierea autovehiculului uzat.
De la momentul publicării listei beneficiarilor, aceștia au la dispoziție 90 de zile ca să-și radiese și caseze mașina, urmând să încarce pe aplicație documentele care să dovedească acest lucru, precum și faptul că nu are datorii la stat.
Lista magazinelor participante la program va fi publicată în curând.
Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul București, cu vârstă minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate și care nu au obligații de plata la bugetul local și bugetul de stat, cât și persoanelor juridice, cu sediul social în Municipiul București, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligații de plata la bugetul local și bugetul de stat și nu au fost condamnate pentru infracțiuni împotriva mediului.
Proiectul prevede ca Primăria Capitalei să ofere 5.000 de eco-vouchere ca primă de casare, în valoare de 9.000 de lei fiecare. Tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în București, pentru achiziționarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electrice. Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reședința în Capitală. Voucherul de 9.000 de lei oferit de Primăria Capitalei nu se cumulează cu tichetul Rabla.
Un amendament adus primarul Capitalei, Gabriela Firea, în ședința din luna iulie, când a fost adoptat acest proiect, prevede că voucherul se oferă și pentru achiziționarea de electrocasnice.