Videoconferința Profit E-commerce - Cum te poți adapta cât mai bine restricțiilor pentru ați dezvolta business-ul? Cum îți poți distinge afacerea de cea a competitorului?

Videoconferința Profit E-commerce - Cum te poți adapta cât mai bine restricțiilor pentru ați dezvolta business-ul? Cum îți poți distinge afacerea de cea a competitorului?
scris 13 sep 2021

O nouă Videoconferință Profit E-commerce, ce va fi organizată pe 30 septembrie, cu sprijinul Philip Morris România, ING și Telekom România, va reuni cei mai importanți jucători în domeniu.

Detalii pot fi văzute AICI

Urcarea puternică a numărului de comenzi online, blocaje în lanțurile de aprovizionare, schimbarea comportamentului clienților și închiderea magazinelor fizice sunt doar câteva dintre provocările la care retailerii au fost obligați să răspundă rapid pentru a-și păstra continuitatea în business, în contextul pandemiei COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Criza sanitară a creat o tensiune economică și operațională suplimentară pentru retaileri, care au fost nevoiți să-și transforme modelul de business prin adoptarea unei strategii omnichannel sau exclusiv online pentru a răspunde nevoilor consumatorilor.

Accelerat de pandemie, sectorul de e-commerce din România a fost estimat la 5,6 miliarde de euro în 2020, cu 30% mai mult decât în 2019, iar estimarea este că va crește cu cel puțin 30% și în acest an. Creșterea a fost cu circa 500 de milioane de euro peste previziunile inițiale, pe fondul pandemiei Covid-19 care a accelerat ritmul cumpărăturilor online, precum și procentul plăților online prin card.

La rândul lor, poșta și curierii au fost aduși de pandemie la un maxim istoric, cifra de afaceri a companiilor care furnizează servicii de poștă și curierat fiind estimate să depășească pragul de 6,6 miliarde de lei, ca urmare a cererii online crescute. Cu excepția verticalelor afectate de efectele pandemiei, precum HoReCa sau Travel, sectorul local de e-commerce a cunoscut o creștere accelerată, România fiind printre țările UE cu cel mai mare procent de creștere anuală a comerțului online, fapt care arată potențialul semnificativ de dezvoltare și în viitor, într-o piață care nu a atins încă nivelul de maturitate al altor țări din nordul și vestul Europei.

Potrivit raportului Eurostat publicat în ianuarie 2021, 85% dintre români au utilizat internetul cel puțin 1 dată în ultimele 12 luni, iar 45% din utilizatorii de internet au făcut cel puțin o cumpărătură online în ultimele 12 luni. Prin aceste statistici, România se situează însă la coada clasamentului țărilor UE, fiind urmată doar de Bulgaria, cu 42% dintre utilizatorii de internet care au cumpărat online cel puțin 1 dată în ultimele 12 luni. Comerțul electronic este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere, iar România nu face excepție, înregistrând o evoluție accelerată, care în mod normal s-ar fi înregistrat în ani de zile.

Asistăm la o schimbare de paradigmă accelerată anul trecut de pandemie și lockdown. Forțați să achiziționeze online datorită siguranței și disponibilității produselor, cumpărătorii au redescoperit valoarea timpului și banilor lor și și-au redefinit relația pe care o au cu brandurile.

Chiar dacă se vor întoarce către magazinele fizice, aceste schimbări vor rămâne și vor redefini comerțul acestui deceniu. Și la nivel global atenția este puternic concentrată spre e-commerce. Glovo a obținut o finanțare de 450 milioane euro, cea mai mare din istorie pentru un startup spaniol, inclusiv de la concurentul Foodpanda, căruia a început deja să-i preia afacerile în anumite țări, inclusiv România, iar Deliveroo a atras peste 2 miliarde de dolari în cel mai mare IPO al deceniului pe bursa de la Londra.

Care sunt schimbările concrete din retailul și e-commerce-ul românesc? Până unde mai poate crește e-commerce-ul local? Cum te poți adapta cât mai bine restricțiilor pentru ați dezvolta business-ul? Cum pot fi atrași mai mulți clienți profitând de actualul context? Ce efect vor avea noile reguli pregătite de Guvern, care vor impune comercianților să indice clar un anumit preț în cazul reducerilor? Cum se va schimba comportamentul consumatorilor după pandemie? Ce instrumente necesită investiții în actualul context? Care sunt trendurile în comportamentul cumpărătorului? Cum îți poți distinge afacerea de cea a competitorului?

Răspunsul la aceste întrebări și multe altele va fi aflat la Videoconferința Profit E-commerce, pentru care detalii pot fi aflate AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
e-commerce
videoconferinta
profit